Učenici i nastavno osoblje Mješovite srednje škole Živinice danas su obilježili svoj Dan škole. Na svečanoj akademiji slavlje su im uveličali predstavnici zakonodavne i izvršen  vlasti općine Živinice. Prisutnima se najprije obratio direktor MSŠ Samir Jagodić, koji je istakao uspješne rezultate ove škole, a potom je svima čestitao Dan oslobođenja Živinica.

  Svoj praznik uprava MSŠ je iskoristila da najboljim učenicima uruči zaslužna priznanja, kao i nagrade svim učenicima koji su na raznim školskim takmičenjima postigli velike uspjehe.U prigodnom kulturno-zabavnom programu srednjoškolsci su se predstavili svojim bogatim stvaralačkim radom.

  Za učenika generacije proglašena je  Sabina Šišić, iz Poljoprivredne škole, što podrazumjeva odličan uspjeh i petice iz svih nastavnih predmeta od prvog razreda osnovne škole.Ali, to nije bilo dovoljno!

  „Imala sam uspjeha na raznim takmičenjima, kao što je osvajanje trećeg mjesta na federalnom takmičenju u Goraždu, prvog mjesta na općinskom takmičenju iz Civitasa, te zapažen nastup na takmičenju iz voćarstva u Gračanici“, objašnjava nam Sabina.

  Svoje školovanje Sabina Šišić će nastaviti na Poljoprivrednom fakultetu u Sarajevu, a prilikom dodjele današnjeg priznanja   izjavila je:

  „Zahvalna sam svima koji su uticali na moj uspjeh, prije svih mojim roditeljima i profesorima u školi, Hajriji Ćatić i Suadi Butković, kojima mnogo dugujem za svoj uspjeh i koje su mi u svemu bile uzor koji sam slijedila“.

   Povodom obilježavanja Dana škole u MSŠ je postavljena izložba učeničkih radova. Nastavnici praktične nastave Rasim Kehonjić i Mijo Mišković nam pokazuju raznovrsne proizvode koje su učenici uradili tokom trogodišnjeg izučavanja zanata, odnosno radove sada već tehničara raznih struka!

   Imali smo priliku vidjeti nagrađene radove na kantonalnim i federalnim smotrama stvaralaštva učenika mješovitih srednjih škola, kao što su razni bravarski prozvodi-aluminijske ograde, ljuljaške, školske klupe, ograde za terase, starinski bosanski prozori, bešike, sinije i ostali zaboravljeni namještaj, te poljoprivredne alatke i proizvodi, kao i radovi polaznika elektro-struke!/Š.G./

Domaćini i gosti prate program svečane akademije

Sa izložbe učeničkih radova

Sabina Šišić-učenica generacije MSŠ Živinice

 

Vaš komentar na članak: