Prije dvadesetak dana započelo je uređenje parking prostora iza zgrada općinske uprave u Živinicama.Poslovi su tekli po planu, pa je danas započelo asfaltiranje prostora na kojem će biti mjesta za blizu 160 motornih vozila.

  Parking prostor je Živinicama prijeko potreban jer veliki broj putničkih motornih vozila svakodnevno krstari ulicama grada, a ovaj parking nalazi se u samom središtu grada.Najteže je za parking kola bilo petkom i nedjeljom u večernjim satima, pošto su to dani rezervisani za mlade iz grada i okruženja, koji  masovno dolaze u  gradske  kafiće, diskoteke i slična mjesta gdje mogu provesti ugodne trenutke odmora.Sada je izvjesno da će vjerovatno s pravih dana naredne sedmice za sve biti mjesta, pošto je danas asfaltirano više od polovine prostora, a potom će se obavi neophodno markiranje parking mjesta.

  Spretne ruke projektanta parking prostora ucrtale su i zelene oaze, te će ovo biti pravo mjesto za bezbjedno ostavljanje kola, pogotova kada za koju godinu ukrasno drveće raširi svoje grane i napravi toliko potrebnu haldovinu za ljetnih mejseci.

  Iako je danas cio dan padala sitna kiša radnici nisu odustajali od postavljanja asfaltne podloge i očekuje se da će do kraja danaa taj dio posla uspješno završiti! /Š.Gadžo/

Prvi metri asfaltne podloge novog gradskog parkirališta, uz pozdrav kameri

Na novom parkingu biće mjesta za blizu 160  "limuzina"
 

Vaš komentar na članak: