Drugi po redu turnir Floorball Lige Bosne i Hercegovine organizovan je minule subote u Živinicama, a domaćin je  ekipa Tuzla 3:16. Tuzlaci su sjajno startovali u novoj sezoni, ostvarivši obje pobjede na turniru u Prijedoru, kada su savladali domaćina, ekipu Gladiator i debitanta u ovoj sezoni, ekipu Lavovi iz Jajca. 
 
 Na turniru u Živinicama svoju prvu utakmicu tuzlaci su igrali protiv  ekipe FlooDo iz Dobja i pobijedili su rezultatom 8:2, dok su Lavovi iz Jajca pobijedili Gladijator rezultatom 6:2.U drugom krugu Gladijator je slavio protiv FloorDo iz Doboja sa 7:4, a posljednji meč na turniru 4 ekipe između Tuzle 3:16 i Lavova završio je trijumfom Tuzlaka, rezultatom 4:2, čime su potvrdili čelnu poziciju na tabeli.
 
 "Naša ekipa je zadržala prvo mjesto, a to smo pokazali odličnim igrama i na drugom turniru u Živinicama. Učvrstili smo se na vrhu tabele i nastojaćemo u istom tempu nastaviti i na narednim utakmicama koje nas očekuju u šampionatu BiH", kaže nam predsjednik tuzlanske ekipe Aleksandar Saša Cipar.
 
 Nekoliko igrača ekipe Tuzla 3:16 nalazi se među najefikasnijim u ligi, a prije svih tu su Hajrudin Ganić, Selver Musić, Admir Ganić, Veiz Mustafić i Vahid Beganović./Š.G./

Nastavlja se rukometno prvenstvo BiH za žene
 
 Večeras od 19 sati nastavlja se proljetni dio rukometnog prvenstva u Premijer ligi BiH a ŽRK Živinice dočekuje u Gradskoj dvorani ekipu Katarine iz Mostara.Nakon solidno obavljenih priprema naša ekipa će nastojati pružiti dobar meč i iznenaditi Katarinu, koje ipak u ovaj susret ulaze kao favoriti! 

Zajednički snimak Tuzlaka /plavi/ i Dobojlija pred utakmicu
 

Vaš komentar na članak: