Gradska dvorana Živinice danas je bila prepuna takmičara i posjetilaca Kantonalno-regionalnog karate prvenstva za djecu od 7 do 17 godina. Na prvenstvu učestvuje 14 ekipa sa 371 karatista, među kojima su najbrojniji KK Konjuh Živinice sa 129 učesnika i KK Tuzla Sinbra sa 114 takmičara.

  Svoje umijeće iz ove borilačke vještine predstavili su djevojčice i dječaci, kadeti i kadetkinje, te juniori, pojedinačno i ekipno. Utiske sa prvenstva saopštio nam je predsjednik KK Konjuh Hariz Muratović:

  „Možemo biti zadovoljni kako brojem učesnika, tako i samom organizacijom prvnestva, a posebno da su i sportisti pokazali solidnu pripremljenost, jer ne treba zaboraviti da je mnogim mladim karatistima ovo bilo prvo takmičenje i sigurno će im to ostati u trajnom sjećanju. Učešće naših takmičara je impozantno i naš klub iz godine u godinu pvećava broj članstva, uz napomenu da dans brojimo oko 250 članova, koji vrijedno treniraju pa ni uspjesi ne izostaju“.

  Tokom prijepodneva završena su takmičenja za mlađe kategorije, a poslije sudijske pauze nastavljena su takmičenja u borbama, tako da konačne rezultate možemo očekivati u večernjima satima!

  Nakon sumiranja rezultata velikog broja učesnika prvo mjesto pripalo je karatistima Tuzla Sinbre sa 187 bodova, drugi su karatisti Konjuha sa 98 bodova, slijede tuzlanska Sloboda sa sa 30 bodova,  a solidno 6.mjesto pripalo je živiničkom Šotokanu.Opširniji prilog  o osvajačima medalja dva živinička kluba objavićemo sutra, 23.januara!

  Svoj doprinos održavanju Kantonalno – regionalnog prvenstva u karateu za djecu od 7 do 17 godina pomogle su živiničke firme svojim sponzorskim učešćem, DOO Renesansa, Protekciona BH, MM Kalesić i MG Građevinar./Š.G./

Detalj sa današnjeg takmičenja u katama-ekipno

Konjuhova takmičarka Ajla Ćasurović
 

Osmjesi na licu za prve osvojene medalje
 

Vaš komentar na članak: