Nekoliko naših sugrađanki danas je na Gradskom bulevaru organizovalo humanitarnu akciju pod nazivom "KAFA ZA AJŠU", u caffe slasticarni "Siesta".Odziv građana na ovu humanitarnu akciju bio je dobar, a prikupljeno je i novca za liječenje oboljele bebe! 

  "Prihod koji smo prikupili za pomoć Ajši u iznosu od 1 184,00 KM uplatićemo na  račun Ajšinih roditelja.Ajša je 17-mjesečna beba iz sela Grajani kraj Visokog, koja od rođenja boluje od hidrocefalusa, zbog čega dnevno ima i do 20 napada epilepsije.Želja nam je da pomognemo koliko možemo i drago nam je da su naši sugrađani došli da nas podrže, kako bi prikupili novce za liječenje mali Ajše", kaže nam humanitarka Mursela Hadžić.

Kako možemo pomoći Ajši Hajdarević

  Ajša Hajdarević je dnevno ima i do 20 napada pa ne može, za razliku od svojih zdravih vršnjaka, uživati u svim lijepim stvarima koje pruža djetinjstvo, jer po čitav dan zbog stanja u kojem se nalazi boravi u svojoj trošnoj i ruševnoj kući. Njezina bolest joj onemogućuje i normalnu ishranu. Hrani se isključivo specijalnom, izuzetno skupom hranom „NOVALAC AR“ za koju njezini roditelji dnevno moraju izdvojiti 100 KM.

  Liječenje u inostranstvu će pružiti mogućnost Ajši da i ona uživa u djetinjstvu, kao i sva ostala djeca. Da bi joj to omogućili njeni roditelji moraju skupiti najmanje 100.000 KM što oni, zbog izuzetno teške materijalne situacije u kojoj se nalaze, nisu u mogućnosti!

  Zato pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe u prikupljanje sredstava za Ajšino liječenje na sljedeće načine:

   Uplatom na transakcijski račun otvoren kod UniCredit banke na ime :
Edin Hajdarević br. računa 3380000000000072,broj partije — 45209809000.

  Uplata za Ajšu Hajdarević u inostranstvu se mogu izvršiti na račun „Otvorene mreže" s naznakom

„za Ajšu Hajdarević":

Devizni račun kod VOLKSBANK BH 5030120-220918 ,IBAN broj-BA39 1401010022091880,SWIFT-VBSABA22

Sredstva također možete donirati preko PayPal-ahttp://ajsahajdarevic.bbnow.org/donate.php

Slika sve govori

Naše sugrađanke koje su organizovale akciju za pomoć oboljeloj Ajši
 

Vaš komentar na članak: