Danas su odigrane prve utakmice u okviru novoformirane Omladinske rukometne lige Tuzlanskog kantona.U Živinicama su gostovale ekipe Gračanice Index i do sada su odigrane dvije utakmice, treća je u toku, a nezavisno od lige mladih večeras igraju svoju prijateljsku utakmicu  seniori Konjuha i Gračanice Index.

  U prvoj utakmici selekcije U-96 Konjuha i Gračanice Index završena je pobjedom gostiju rezultatom 16:18, dok je selekcija U-94 Konjuh-Gračanica Index 25:11. Treća utakmica takođeje završila pobjedom Konjuha, pa je ukupan skor 2:1 u korist domaćina. Šansu za poravnanje  na 2:2 gosti su iskoristili u večernjim satima kada su senioru RK Gračanica Index pobijedili Konjuha rezultatom 30:29.

   Najbolji strijelac sa 10 postignutih golova za Konjuh U-96 bio je Faris Bukvić, dok su kod gostiju najefikasniji bili Faris Tinjić sa 6 i Dino Hamidović sa 5 postignutih golova. Rukovodstva oba kluba zadovoljna su nakon formiranja lige i mogućnosti da mladi rukometaši imaju sve uslove za napredovanje u ovom sportu.

   Prve utakmice pratilo je i rukovodstov Rukometnog saveza TK koje je predvodio predsjednik Hasan Jahić./Š.G./

Najmlađa selekcija Konjuha

Selekcija U-96 Gračanice Index osvojila prve bodove

Konjuhova selekcija U-94 došla do svoje prve pobjede
 

Vaš komentar na članak: