„Dani zdravstva Tuzlanskog kantona“ jedinstvena su manifestacija u našoj zemlji. Tokom održavanja manifestacije veliki broj predstavnika zdravstvenih ustanova, institucija vlasti iz oblasti zdravstva, kao i farmaceutskih kuća, razmjeniće iskustva, a sve u cilju unapređenja zdravlja i kvaliteta života.

Dostignuća u zdravstvu

 Prošlogodišnja manifestacija je u potpunosti opravdala očekivanja i organizatora i posjetilaca, te je želja da ova manifestacija postane tradicionalna.

 – Želimo pokazati dostignuća svih aktera vezanih za zdravstvo, a posjetioci će moći da pogledaju zdravstvenu ponudu TK, ali i da sudjeluju u konferencijama koje imaju raznoliku tematiku. Osim konferencija, „Dani zdravstva“ ponudiće i nekoliko okruglih stolova posvećenih važnim temama poput Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, te Nacrtu Zakona u zdravstvenoj zaštiti FBiH, a koji se sada nalazi u Federalnom parlamentu, kazao je Asim Musić, ministar zdravstva.

 S obzirom da je riječ o jedinstvenoj manifestaciji gdje su na jednom mjestu prisutni svi koji su direktno ili indirektno vezani za sistem zdravstevne zaštite, očekuje se velika interakcija koja će u konačnici uticati da sistem zdravstvene zaštite bude još bolji.

Različite teme konferencija

 – Odabir tema u konferencijskom dijelu oslikava aktuelnosti u pogledu zdravstvene i opšte javnosti. Edukacija javnosti je jako važna, a u tom pogledu bih istaknuo predavanje na temu „Trombolizu u terapiji moždanog udara“ gdje treba ukazati građanstvu važnost hitnog odlaska pacijenta kod doktora. Tu je i tema dijalize koja prevazilazi područje TK. Neophodno je naći modalitet najefikasnijeg i najracionalnijeg pristupa dijalizi koji bi istovremeno ovu uslugu pacijentima nudio na najbolji način, izdvojio je prof. dr. Elmir Čičkušić.

 Manifestacija počinje 15., a traje do 17. aprila, i održava se u Bosanskom kulturnom centru. Pokrovitelj manifestacije je i ove godine Vlada TK, a organizatori su: Ministarstvo zdravstva TK, Zavod zdravstvenog osiguranja TK, Zavoda za javno zdravstvo TK, Ljekarska komora TK, Univerzitetsko-klinički centar Tuzla i Sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu TK./Organizacioni odbor/

Organizacioni odbor manifestacije zdravstva
 

Vaš komentar na članak: