Dino kafa sponzor košarkašima

Nakon  nedavnih veiki huspjeha Dino kafe na sajmovima u Gradačcu i Zenici, kada je ova firma osvojila dvije zlatne medalje, danas je kompanija Dino kafa potpisala sponzorski ugovor sa Košarkaškim klubom Živinice 78.Pred početka nove sezone ljepši poklon za mlade košarkaše nije se mogao očekivati.

  Svečanom potpisivanju sponzorskog ugovora bili su prisutni novinari medija Tuzlanskog kantona, a prije potpisivanja ugovora predsjednik UO KK Živinice 78 Senad Mulabdić je govorio o istorijatu košarke u gradu, te se zahvalio novom generalnom sponzoru:

  «Poštovaćemo dobru volju kompanije Dino kafa, koja nam je postala važan sponzor.Mi ćemo to znati cijeniti i mislim da ćemo opravdati povjerenje uspjesima koje ćemo postizati.Nama je drago što smo prepoznati od Dino kafe, kao klub u koji se isplati ulagati i mislim da ćemo zajedno postizati još bolje rezultate».

  Zahvalnost Dino kafi uputio je i predsjednik Skupštine KK Živinice 78 Zdenko Tadić, kao i član uprave Enver Aljić:

  «Ovo je značajan datum u 30-godišnjoj istoriji kluba, jer ćemo riješiti dio potrebnih sredstava za rad.Uvijek je u sportu bilo teško obezbijediti novce, ali je očito da Dino kafa ima viziju  razvoja i ulaganja, što je lijep poziv i ostalim poduzetnicima da  pokušaju pronaći uspjeh  ulaganjima u sport, kako bi svi zajedno mladima osigurli  bolje uslove za njihov svestrani razvoj», kazao je Tadić.

  Vlasnik i direktor Dino kafe Dino Alibašić je zadovoljan  što se opredjelio za KK Živinice 78 i rekao je:

  «



DINO KAFA je uvijek ulagala u sport, u mlade i talentirane sportiste, to je naša praksa sa kojom ćemo nastaviti  i ubuduće. Čast nam je i zadovoljstvo što možemo biti dio jedne  uspješne sportske priče koja ce se zvati KK ŽIVINICE 78-DINO KAFA.

   Nadam se da ćemo poslije 4 zlatne medalje za kvaitet kafe u posljednje dvije godine na sajmovima u Gradačcu i Zenici pronaći načina  da  pomognemo košarkašima da se domognu zlatne medalje, tj.plasmana u viši takmičarski rang».

  Dakle, od danas će živinički košarkaški klub nositi nove ime – KK «Živinice 78-Dino kafa».

  Želimo našim košarkašima i Dino kafi mnogo uspjeha u zajedničkoj saradnji, te uspjehe na sportskim terenima i tržišnoj utakmici s  proizvođačima kafe./Š.Gadžo/

Predaja zahvalnice Dini Alibašiću

Dino Alibašić- potpis na ugovor  koji će mnogo značiti našim košarkašima