U okviru Dana dječijih radosti u Dječijem obdaništu Živinice izveden je prigodan program, u kojem su učestvovali svih 155 polaznika ove javne ustanove. Djeca su se predstavila pjesmama, dramatizacijama, recitalima, ritmikom i modernim plesovima, a nastupili su još hor i folklorna grupa. Po prvi puta svoj nastup i priliku da pokažu šta su naučili u prvom polugođu pokazli su polaznici engleskog jezika i muzičke sekcije u okviru specijalnog programa.

 Djecu je posebno obradovao dolazak Djeda Mraza u čijoj  vreći su se našli paketići, koje im je donirao anonimni sponzor i njihova Javna ustanova.

 Direktorica Dječijeg obdaništa Edisa Šljivić ističe da je ova godina bila uspješna, da je realizovan plan i program u cjelosti i da iduće godine očekuje nastavak uspješnog rada:

 "Prvo polugodište smo uspješno priveli kraju, što smo mogli vidjeti i  na  priredbi, koju su djeca sa svojim odjgajateljicama pripremala tokom ovog perioda. Roditelji su takođe zadovoljni sa onim što ovdje radimo, sve prostorije su uređene po najnovijim standardima i postoje dobri uslovi za cjelodnevni boravak djece. Posebno želim pohvaliti saradnju sa Vijećem roditelja, koje je aktivno uključeno u relizaciju programa našeg rada.Tokom polugodišta imali smo jedan izlet u Kladanj i posjetu Narodnom potzorištu Tuzla, gdje smo gledali predstavu Neću da budem ružno pače".

 Novinu u radu predstavlja početak realizacije projekta Povećajmo mogućnosti ranog učenja djece u BiH, kojeg finansira UNICEF, posredstvom Ministarstva obrazovanja TK. Za sada je uključneno 170 polaznika, svrstanih u 6 odjeljenja, od kojih je jedno u OŠ Gornje Živinice.

 "Boravak i edukacija djece u ovih 6 odjeljenja je besplatna, a da bi ih mogli primiti trebalo je adaptirati oko 700 m2 prostora u našoj ustanovi. Taj učionički prostor je uređen, a finasijska sredstva obezbijediće Ministarstvo obrazovanja TK", kaže nam direktorica Edisa Šljivić./Š.Gadžo/

Raznovrstan program mališana nagradio Djed Mraz

 

Vaš komentar na članak: