U Dječijem obdaništu Živinice proteklih mjeseci je mnogo urađenjo na stavranju povoljnijih uslova za boravak djece u ovoj odgojno-obrazovnoj ustanovi. Tako je danas završen projekat rekonstrukcije centralnog grijanja, o čemu je direktorica Edisa Šljivić rekla:

 "Završeni su svi potrebni radovi, dakle promjenjena je u potpunosti instalacija, postavljeni su novi radijatori i nova peć. Ova investicija je koštala oko 26 hiljada maraka, a projekat je finasiran iz  vlastitih sredsatva. Djeci i zaposlenima na ovaj način omogućen je ugodan boravak tokom zimskog perioda, jer smo grijanje obezbijedili za svih 1200 m2 prostora u Dječijem obdaništu".

 I ne samo zimi! Ugodan boravak u Dječijem obdaništu biće i za toplih dana, pošto je proteklih mjeseci ovdje izvršena klimatizacija prostorija, a za sigurnost djece, osim svih zaposlenih, brinu se i video kamere, koje pokrivaju cio prostor, kako zgrade, tako i dvorišta! Zahvaljujući uspješnim poslovnim rezultatima i ovih 7.500 KM obezbjeđeno je iz vlastitih izvora Dječijeg obdaništa./Š.G./

Domar Muharem Zukić pripremio potpalu za prvu vatru

Povodom rekonstrukcije grijanja djecu u Obdaništu posjetio i općinski načelnik Hasan Muratović
 

Vaš komentar na članak: