Posljednjih godina čine se značajni napori na uređenju Dječijeg obdaništa, kako prostorija, tako  i objekta u cjelini. Nedavno je došlo do izmjene dotrajalih ulaznih vrata na zgradi, zahvaljujući donaciji dugogodišnjih prijatelja ove javne ustanove.Riječ je u bračnom paru iz Holandije Jullieti i Dicku Spijkeru iz Bakkerena.

  „Oni su više puta pomagali našu ustanovu, a to se ponovilo i nedavno, kada su nam donirali ulazna vrata, koja je ugradio Ago Herić, kojima se ovom prilikom zahvaljujem.Ujedno, obnovljeno je kupatilo za djecu i komplet rasvjeta, a ako tome dodamo da je prošle godine obnovljena i kuhinja, praktično kompletna unutrašnjost Dječijeg obdaništa je u novom ruhu“, kaže direktorica Edisa Šljivić.

  Unutrašnje prostorije obdaništa djeca su ukrasila svojim radovima, koji su stalna izložba njihovih likovnih početaka.

  Ovdje nam još rekoše da je ove godine po prvi puta organizovana svečana dodjela diploma za polaznike koji su uspješno završili nastavu i upisali se u prvi razred osnovne škole. Nakon dodjele diploma svoj uspjeh su proslavili prigodnim progrmom i zakuskom, a na stolu se našlo raznih deserta i omiljenih sokova! Iako su krenuli u školu većina ih je ostala u produženom boravku, pa je druženje sa odgajateljicama nastavljeno./Š.G./

Nova ulazna vrata-dar Julliete i Dicka Spijkera

Diplome i kada se završi s Obdaništem
 

Vaš komentar na članak: