U živiničkom Domu zdravlja danas je za djecu zaposlnika organizovana podjela Novogodišnjih paketića, pa je za tu prilku, specijalno samo za njih, stigao Djed Mraz.Djeca su razgovarala sa današnjim darodavcem, recitovala mu pjesmice, a on ih je darivao lijepim paketićima.

 Juče je svečano bilo i za penzionere Doma zdravlja, koji su se družili sa svojim bivšim radnim kolegama, dobili su na poklon po 100 KM i skromne darove. Ove i druge aktivnosti provoidila je sindikalna organizacija, o čemu nam je govorila predsjednica dipl.medicinska sestra dr. Safeta Pašić:

  "Najviše se radujemo kada  djeci obezbijedimo paketiće, a ovoga puta bilo ih oko 400. Ove godine imali smo niz aktivnosti, koje smo upsješno priveli kraju.Dali smo doprinos donošenju normativnih akata povodom primjene kolektivnog ugovora i izborili smo se za njegovu primjenu. Briga za svim našim zaposlenicima je stalna, posebno prema bolesnim i radnicima slabijeg socijalnog statusa, koje redovno posjećujemo i pomažemo.Svi zaposlenici dobili su regres za godišnje odmore prema postojećem Pravilniku.Takođe redovan je topli obrok i prevoz, pomažemo oko nabavke ogreva, garderobe i drugih potreba, što je dio naše brige za standard  članova. Imali smo i značajne uspjehe na sportskim igrama kje se organizuju svake godine u Neumu. Sve je to rezultat naše dobre saradnje sa Upravnim odborom i menadžmentom JU DOm zdravlja".

  Tako to rade sindikati DOma zdravlja, koji su članovi Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu./Š.Gadžo/

Novogodišnji paketići i Djed Mraz-radost za djecu

Predsjednica Sindikata Doma zdravlja Safeta Pašić
 

Vaš komentar na članak: