I danas je nastavljeno u Novogodišnjem rasporloženju, pa su u školama i drugim ustanovama djeci djelili paketiće. Tako u Osnovnoj školi Stari Đurđevik bilježimo gest vrijedan pažnje: poslanik u državnom parlamentu BiH Zijad Jagodić svim učenicima poklonio je paketiće za Novu godinu.

 Za Dan dječijih radosti danas je u OŠ Stari Đurđevik organizovan prigodan program, u kojem su učenici pokazali šta znaju, od recitacija, pjesama, folklora, ali i glume.U prepunoj sali gdje je program izveden mladi su nagrađivani aplauzima roditelja i drugih prisutnih na Novogodišnjoj zabavi učenika.

 Direktor OŠ Đurđevik, u čijem je sastavu i područna škola ST.Đurđevik, je pozdravio prisutne i čestitao im Novu 2012.godinu, sa željom da im donese mnogo radosti. A kako je bilo na završnici sada već stare godine, za očekivati je da će naredne biti još bolje, što je nagovijestio i narodni poslanik Zijad Jagodić:

 "Dragi naši đaci i roditelji meni je posebno zadovoljstvo što smo danas zajedno, jer i moja djeca su išla u ovu škole i sve nas vezuju uspomene za ovu sredinu. Želja mi je da za Novu godinu podijelim i darujem djecu paketićima u ovom našem lijepom mjestu i još nekoliko škola u TK.Hvala vam što ste pripremili ovako lijep program-čestitam vam Novu godinu, sa željom da nam bude još bolje i to će sigurno i biti u narednoj 2012.godini"!

 Kada se pojavio Djed Mraz sa paketićima djeca su bila oduševljena, te im je tako posljednii radni dan u ovoj godini bio i najradosniji od svih prethosnih!/Š.Gadžo/

Učenici i nastavnici u OŠ St.Đurđevik pripremili uspješan Novogodišnji program

Poslanik Jagodić obradovao mališane poklon paketićima

Školska folklorna sekcija izvela popularnu  kosovsku igru Šotu

Prisutni bili zadovoljni izvedenim programom đurđevičkih osnovaca
 

Vaš komentar na članak: