Dodijeljene biznis nagrade Gazela

Kameleon M&M Group, uz podršku Federalne privredne komore, jučer je u Sarajevu po prvi put dodijelila BH Biznis nagrade "Gazela" za srednje, male i mikro kompanije sa brzim rastom, značajnim zapošljavanjem i društvenom odgovornošću.
Ukupno je uručeno 30 nagrada u tri kategorije mikro, mala i srednja preduzeća.

  U kategoriji malih preduzeća dobitnik prve BH Biznis nagrade na nivou Federacije je firma Dev Logic d.o.o. iz Sarajeva, dok je u kategoriji srednjih preduzeća prva nagrada pripala firmi Monting energetika d.o.o. iz Živinica.

  U počasnim kategorijama BH Biznis nagrade "Gazela" 2011., nagradu za najboljeg općinskog načelnika koji podržava poduzetništvo i omogućava pozitivnu atmosferu poslovanja dobio je načelnik Općine Centar Dževad Bećirević.

  Za najpoduzetniju ženu na poslovnoj sceni Federacije BiH proglašena je Emina Kadrić, direktor firme PI Consulting iz Sarajeva. Ova firma osnovana je prije šest godina i danas ima 35 uposlenika.

  “Kao jedan od vas, sa 30 godina sopstvenog biznisa i borbe za ideju poduzetništva, danas vam mogu reći da je ovo jedini model budućnosti i ove nagrade treba da budu inspiracija mladima. Vas, gospodo političari i dragi profesori, molim da ih ohrabrite na tom putu jer sudbina naže zemlje je u rukama naših biznisa i samo tako, zajedno, možemo da svima damo dostojanstvenu ekonomsku sliku Bosne i Hercegovine,” kazao je u svom obraćanju prisutnima, član žirija Zlatko Berbić, dipl.ing.arh.Kameleon M&M Group.

  Projekat BH Biznis nagrada  nastavit će se dodjeljivati i narednih godina./Ismeta Smajić/

Među nagrađenima i živinička firma

Priznanje poduzetnici Emini Kadrić