Dodjeljena počasna zvanja primarijus

 U velikoj sali Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu održana je svečanost povodom priznavanja počasnog zvanja primarijus zdravstvenim radnicima Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu.

  Odlukom Federalnog ministarstva zdravstva 179 zdravstvenih radnika dobilo je ovo počasno zvanje koje se dodjeljuje za dugogodišnji uspješan rad i postignute rezultate na zaštiti zdravlja stanovništva, kao i razvoju zdravstva.

  Federalni ministar zdravstva prof. dr. Rusmir Mesihović je tokom svog obraćanja istaknuo da struka i samo struka moraju biti na prvom mjestu u svim reformskim procesima u zdravstvenom sektoru.

  "Samo vođeni znanjem i strukom možemo napraviti istinske iskorake u cilju unapređenja zdravstvenog sektora, kako na zadovoljstvo pacijenata tako i zdravstvenih radnika", kazao je, između ostalog, Mesihović.

  Iz Doma zdravlja Živinice počasna zvanje primarijus dobili su doktori Narcisa Šabić i  Gani Gadžo, koji su ova visoka priznanja stekli dugogodišnjim radom  i uspješnim rezultatima na podizanju zdravstvene zaštite stanovništva u okviru svojih specijalističkih zvanja./Press FMZ/

 

Obraćanje  ministra zdravstva FBiH dr. Rusmira Mesihovića

Doktori Narcisa Šabić i Gani Gadžo – dobitnici počasnog zvanja primarijus