Policija je uhapsila osobu za koju se sumnja de se lažno predstavljala kao dr. Emir Kabil. Naime, četrdesetčetverogodišnji A.M. iz Tuzle uhapšen je zbog osnova sumnje da je u julu ove godine na području Mostara i Tuzle počinio krivično djelo „lažno predstavljanje“, te krivično djelo „prevara“.

  On je uspio prevariti dvije osobe iz Čelića i Mostara od kojih je na prevaru uzeo oko 1.800 KM. Telefonski je pozivao privatnike sa područja TK te se predstavljao kao dr.Emir Kabil tražeći od njih da uplate određenu sumu novca za liječenje djeteta. O ovom događaju i poduzetim službenim mjerama i radnjama, upoznato je Kantonalno tužilaštvo Tuzla, kao i o okolnostima da je riječ o višestrukom povratniku u vršenju krivičnih djela "Prevara" i drugih krivičnih djela.

  Uprava policije MUP TK-a poziva građane da obrate dodatnu pažnju u ovakvim ili sličnim slučajevima, te da eventualna saznanja o učiniocima navedenih krivičnih djela ili sličnim nezakonitim radnjama, obavezno i u što kraćem vremenskom roku prijave policiji./Dragana Bosankić/

Vaš komentar na članak: