Zahvaljujući jučerašnjem posredovanju općinskih čelnika, predtavnika štrajkača i uprave Konjuha, danas je došlo do razgovora i zajedničkih stavova o nastaloj problematici u ovoj firmi! Dok su predstavnici radnika pregovarali u prostorijama firme, dotle su nezadovoljni zaposlenici čekali rezultate u Gradskoj dvorani.

   Nakon održanog zajedničkog sastanka, kojem je prisustvovcao i predsjednik Samostalnog sindikata drvoprerađivača Tuzlanskog kantona Muhamed Hadžić.

   „Pronašli smo zajednička rješenja za izlaz iz nastale situacije, tako što je dogovoreno da se prva plata radnicima isplati do kraja iduće sedmice, a druga do kraja ovog mejseca.Ono što je bitno za istaći zaključeno je da se sa proizvodnjom nastavi od ponedjeljka, 8.marta.Takođe je insistirano da u firmu uđe finansijska policija i obavi osvoj posao, jer su radnici i to zahtijevali“, rekao je Muhamed Hadžić nakon održanog sastanka.

   Tako će oko hiljadu radnika Konjuha nastaviti s radom u ponedjeljak, 8.marta, prema uobičajenom radnom vremenu, kakv je bio prije izbijanja štrajka./D.H./

Jutrošnje okupljanje radnika Konjuha pred glavnom kapijom

Nakon iščekivanja  rezultata radnici zadovoljni postignutim dogovorom
 

Vaš komentar na članak: