Ranije smo pisali kako je Elvir Rahimić, nogometaš moskovskog CSK-a i državne reprezentacije, donirao novi automobil Centru sa višestrukim smetnjama Vrati mi osmjeh.Međutim, zog svojih sportskih obaveza ranije  nije mogao doći djeci ometene u razvoju, pa ih je posjetio prošlog ponedjeljka.

  Povodom donacije i Elvirovog dolaska u Centar, zajedno sa ostalim humanistima koji su im pomagali, djeca su priredila prigodan program zahvalnosti.

  «Djeca su bila radosna što su vidjela u svojoj sredini Elvira Rahimića, našeg uspješnog fudbalera, koji nas je obradovao donacijom novog automobila.Svi smo dirnuti tim gestom, a još više što je došao među našu djecu s višestrukim smetnjama i zaista im je vratio osmjeh na lica», kaže direktorica Centra Suada Omić.

  Osim Elviru Rahimiću zahvalnice za nesebičnu pomoć uručene su i ostalim donatorima, a djeca su tom prigodom svojim dobročiniteljima održala prigodan program, sa odabranim recitacijama i pjesmama!/Š.G./

DANAS, U SRIJEDU, PAKETIĆI STIGLI U CENTAR

U okviru obilježavanja Dana volontarizma, koji se obilježava 5. decembra i predstojućih Novogodišnjih praznika, članovi Mreže mladih Civitasa BiH,lokalni centar Živinice danas su štićenicima Centra za djecu sa višestrukim smetnjama «Vrati mi osmijeh» Živinice izvršili podjelu paketića.

  Volontiranje se u najširem smislu definiše kao neprofitna i neplaćena aktivnost kojom pojedinci doprinose dobrobiti svoje zajednice ili cijelog društva. Ova aktivnost se javlja u raznim oblicima, od tradicionalnih običaja uzajamne samopomoći do organizovanog djelovanja zajednice u kriznim periodima, kao i do pokušaja pomoći u spriječavanju i zaustavljanju sukoba i suzbijanja siromaštva.

  Volonteri i volonterke danas igraju važnu ulogu u dobrobiti i napretku razvijenih zemalja, zemalja u razvoju i unutar nacionalnih ili drugih programa za humanitarnu pomoć, tehničku saradnju i promociju ljudskih prava, mira i demokratije.Ponos i osnova mnogih nevladinih organizacija , profesionalnih udruženja, predstavljaju upravo ljudi koji svoj rad dobrovoljno poklanjaju blagostanju zajednice i društva u kojem egzistiraju.

  Implementacija ovog projekta, kao i realizacija je započela simbolično 5 do 12 na dan obilježavanja volonterizma.Na ovom projektu članovi našeg centra su radili volonterski te tako obiljžili za nas ovaj bitan datum,a uz to i danas obradovali mališane sa višestrukim smetnjama u razvoju.Sredstva za kupovinu paketića su prikupili  prodajom markica.Cijena jedne markice je bila  simboličnog iznosa 0,50 KM.Prodaja markica je obavljena u sljedećim školama:JU Gimnazija Živinice,JU MSŠ Živinice,Osnovna škola Višća,Prva  Osnovna Škola Živinice,Druga Osnovna škola Živinice,Osnovna škola Šerići,Osnovna škola Dubrave.

  Ovim putem želimo se zahvaliti menadžmentima navedenih škola, kao i učenicima koji su uzeli učešće u ovoj akciji, te pokazali svrsihodnu solidarnost.

  Ovom prilikom želimo  svim mladima kao i  građanima općine Živinice  sretnu  i uspješnu 2010. godinu, sa porukom »Budi promjena koju želiš vidjeti»./Press služba Mreže mladih Civitas,lokalni centar Živinice/

Sa podjele paketića u Centru

Aktivisti sumiraju rezultate volonterskog rada za nabavku paketića

Vaš komentar na članak: