Poznata tuzlanska građevinska firma Singradnja često pomaže sportiste, pa je tako danas donirala sportsku opremu Nogometnom klubu Metalac u Živinicama.Ovaj klub je imao teškoća, a izborom nove uprave poboljšavaju se uslovi za rad, u čemu postepeno pritiču u pomoć i sponzori.

  O današnjoj donaciji nešto više saznajemo od predsjednika uprave NK Metalac Envera Šišića:

  „Naš klub ima dugu tradiciju i jedan je od najstarijih sportskih kolektiva na našoj općini.Izabrana je nedavno nova uprava, koja želi stvoriti uslove za poboljšanje rada i postizanje značajnijih uspjeha, sukladno našoj tradiciji. Do ove donacije je došlo zahvaljujući poslovnoj saradnji Singradnje i moje firme, tako da je ovaj poklon od 20 dresova, tj.komplet garnitura, dobro došla našem timu“.

   Vlasnik Singradnje Adem Sinanović danas je lično predao donaciju svoje firme mladim fudbalerima Metalca i tom prilikom je rekao:

   „Ovo nije prvi puta da pomažemo sportiste, mi to odavno rado činimo.Nedavno smo donirali i ekipu MUP-a TK, koja je u Holandiji osvojila svjetsko prvenstvo u malom nogometu, pa mi je želja da i Metalac s mojim dresovima osvoji prvenstvo u svom takmičarskom rangu. Na ovaj način pomažemo klubu da stvori potrebne uslove za rad s mladim, kako bi se oni bavili sportom i odvratili ih od ulice. I dalje će firma Singradnja pomagati Metalcu, posebno  u poboljšanju postojeće infrastrukture“.

   Nova uprava Metalca tijesno sarađuje sa Mjesnom zajednicom Oskova, čiji predsjednik Enver Aljić daje punu podršku novom rukovodstvu:

  „Mladi najviše vole fudbal i cilj nam je da klub okupi što više omladine, ali i pinora, te popuni sve  selekcije,  kako bi imali kontinuitet u radu i stvaranju prvotimaca. Današnja donacija je znak da se poduzetnici ponovo okreću našem klubu i da će uslovi za rad biti sve bolji, kako bi narednih sezona izborili učešće u kvalitetnijim ligama“.

  Fudbaleri i trener Ramiz Jagodić nisu krili zadovoljstvo novim dresovima, jer se odavno nisu ponovili kada igraju svoje utakmice. Jagodić ističe kako je već sigurno da će Metalac s novom upravom osigurati potrebne uslove za treniranje i odigravanje utakmica, a na igračima je da već na proljeće, u nastavku sezone, opravdaju povjerenje dobrim igrama.

   Mirveld Ibišević je pouzdani čuvar mreže, koji u posljednja tri prvenstvena kola nije primio gola:

  "Zadovoljni smo novim dresovima, s kojim ćemo već na proljeće nastojati postići zapaženije rezultate.S novom upravom i uslovima koje očekujemo ni rezultati neće izostati"./Š.Gadžo/

Sinanović predaje dresove fudbalerima Metalca

Sinanović i Šišić-poslovna saradnja u biznisu i sportu

Fudbaleri Metalca isprobali nove dresove
 

Vaš komentar na članak: