Večeras je u Bosnskom kuluturnom centru obilježeno 10 godina od osnivanja i uspješnog rada Planinarskog društva Drenik. Tim povodom upriličena je izložba fotografije o aktivnostima Drenika tokom minule decenije, a prikazan je i dokumentarac povodom ovog događaja. Održana je i svečana Skupština, a referat o osnivanju i uspješnom radu Drenika podnio je predsjednik  udruženja Sead Muratović, koji je, između ostalog, rekao:

 "Nije 10 godina dug period u istoriji jednog društva kao što je naše, ali prema onome što smo postigli tokom prve decenije našeg rada, moglo bi se zaključiti da postojimo i nekoliko decenija. Tako nam bar govore iz sličnih društava sa delko dužom tradicijom. Mi se imamo čime pohvaliti, jer smo u saradnji sa sponzorima uspjeli izgraditi potrebnu infrastrukturu i planinarski dom na Njivicama, sa pratećim objektima i sadržajima, gdje rado dolaze ne samo planinari već i ostali ljubitelji prirode i zdravog načina življenja. Učesrtvovali smo na brojnim pohodima planinara u našoj zemlji, ali i inozemstvu. I mi imamo svoje pohode, novogodišnji i nedavno organizovani pohod u povodu godišnjice našeg osnivanja, na koje dolazi veliki broj planinara iz cijele BiH".

 Većem broju istaknutih članova i saradnika dodjeljena su zaslužna priznanja i nagrade, a predsjedniku Muratoviću uručena je srebrna planinarska značka Planinarskog saveza BiH za doprinos popularizaciji i razvoju ovog sporta kod nas./Š.G./

Detalj sa izložbe fotografije 10 godina Drenika

Sa večerašnje svečane Skupštine i dodjele priznanja aktivistima PD Drenik

 

Vaš komentar na članak: