Drenik:Planinarski pohod na Kočerin

Jutros su se planinari PD «Drenik» Živinice okupili ispred zgrade općinske administracije u povodu organizovanja Novogodišnjeg  Regionalnog susreta planinara "Kočarin", koji se nalazi na nadmorskoj visini od 982 m.

  Ovo je 8. tradicionalni susret planinara Tuzlanskog knantona i Brčko Distrikta. Okupljene učesnika pohoda pozdravio je u ime domaćina predsjednik PD Drenik Sead Muratović, koji je svim učesnicima poželio uspješno planinarenje i izrazio nadu da će glavni saveznik u tome biti lijepo vrijeme. Svakako, svim planinarima je poželio sretnu i uspješnu Novu godinu.

 Nakon pozdravnih riječi učesnicima susreta od strane predsjednika PD “DRENIK” Zivinice, slijedio je prevoz autobusima od Zivinica do Đurđevika, gdje je bila polazna tačka za hodanje-planinarenje zanimljivim krajolicima ka uzvišenju Kočerin.

  Nakon što obave svoj današnji planinarski zadatak ekipa za logistiku pripremiće vrijednim učesnicima pohoda tople napitke, a vjeruje se da neće izostati ni tradicionalni – grah, koji u ovakvim prilikama ne može zamijeniti ni janjetina sa ražnja.

  Za kraj pohoda predviđena je dodjela zahvalnica i diploma za učesnike susreta, a zatim planinarsko druzenje, te prevoz učesnika do Zivinica./Š.G./

/Foto arhiv/-Živinički planinari kraj svog doma na Njivicama