Danas je pred oko hiljdau gledalaca odigrana utakmica 2.kola Druge lige Federacije BiH-grupa Sjever, između Priluka i Slavena.Utakmica je počela ispitivanjem snaga protivnika, ali i stvaranjem povoljnih prilika za postizanje gola, od kojih prvu šasnu već u 5.minuti nije iskoristio napadač Slavena.

 Tokom prelaznog roka fudbalera nekoliko iskusnijih igrača Slavena promjenilo je srednu i pojačalo Prilučane, te je ova ekipa imala prednost kada je u pitanju premoć u starosnoj dobi pojedinaca.Tokom prvog dijela utakmice mreže su mirovale i na odmor se otišlo sa nerješenih 0:0.

 Drugi dio utakmice započinje tako što su treneri Dževad Šećerbegović i Midhat Memišević uveli u igru iskusnije nogometaše, Mirzu Mahovkića i Mirzu Salihovića.Ulaskom iskusnog Mahvkića domaći, u vom slučaju Priluk, dobivaju premoć i ubojitiji napad, što rezultira pogotkom u 59.minuti utakmice.

  Nakon jedne nabačene lopte najsnalažljiviji je bio bivši fudaleer Slavena Mirnes Mulavdić, koji smiruje loptu, pravi iskorak u lijevo i precizim udarcem matira golmana Slavena Bekira Hodžića, koji je inače vrlo dobro čuvao svoju mrežu, ali ovoga puta iz blizine nije mogao ništa učiniti.

 Nastalo je slavlje igrača i navijača Priluka, koji su i ovog puta u velikom broju došli pogledati utakmicu svojih ljubimaca, koji su ih više putaa i u minulom prvenstvu obradovali na ovom istom stadionu.

 Mladi fudbaleri Slavena nastojali su domoći se pogodtka, ali nisu uspjeli izvući povoljniji rezultat.Treneri i igrači Slavena više puta su protestovali na nepravilne sudijske odluke, zbog čega je prvo isključen šef stručnog štaba Slavena Mido Memišević, a potom i njegom pomoćnik Adi Subašić.Pred kraj utakmice, nakon jednog starta, sudija je dao crveni karton i napadaču Samiru Memiševiću, što je još više umanjilo šanse Slavenu da postigne izjednačujući gol.

 Nakon što je sudija odsvirao kraj utakmice protestovali su fudbaleri Slavena, te je uz pomoć policije PU Živinice, omogućen izlazak službenih lica sa terena.

   Na kraju utakmice razočarani golman Slavena Hodžić je rekao za naš portal:

  "Ovo je sramota za fudbal, da onako sudija dijeli pravdu.Uništio nas je danas, posebno je bespotrebno dodjelio crveni karton Samiru Memiševiću. Šteta, počelo je sve dobro, navijači za peticu, igrači dali sve od sebe, svi se dobro poznajemo i prava je šteta što je sudija pokvario utakmicu, koju je prema velikom broju gledalaca bila prava poslastica za nas fudbalere igrati. Razočarani smo svi i ne znam gdje ovo vodi"./Š.Gadžo/

Početak susreta Priluka i Slavena

Najizglednija prilika Slavena otišla u nepovrat na samom početku susreta

I mladi Memišević se našao u izglednoj šansi za gol /plavi dres 7/

Mulavdić /br.18/ postiže odlučujući pogodak za Priluk

Tenzije na kraju-policija pomaže sudijama da napuste teren
 

Vaš komentar na članak: