Danas je NK Priluk na stadionu Slavena, kao domaćin, postigao novu prvensvenu pobjedu protiv ekipe Odžak 102, rezultatom 2:0, golovima iz prvog poluvremena.Oba gola za Prilučane postigao je Meris Mešanović i to  na identičan način, u 4. i 39.minutu nakon izvođenja kornera.

  Tokom cijelog perioda Priluk je bio bolja ekipa, imao više šansi za postizanje gola, ali na kraju skor je ostao na rezultatu iz prvog poluvremena.Drugi dio utakmice ekipa Dževada Šećerbegovića je rutinski privela kraju i sa 17 bodova trenutno zauzima visoko 4.mjesto na prvenstvenoj tabeli Druge lige FBiH-Sjever.Nakon pobjede kapiten NK Priluk Mirza Mahovkić je rekao:

   „Zahvaljujem se našoj publici koja je bila uz nas u velikom broju, iako je bio radni dan.Utakmica je bila teška, protivnik za respekt i uspjeli smo postići novu pobjedu, mada je ritam odigravanja utakmica svako tri dana dosta naporan.Šta je tu je, nastojaćemo i u narednom kolu dati svoj maksimum i ubilježiti novu pobjedu“.

  I danas su navijači Priluka ispunili tribine stadiona Slavena, a tako je i na svim utakmicama, bez obzira gdje se igra.I to nije sve:na svakoj utakmici navijači na tribina sakupe novce i nagrađuju po jednog fudbalera.Danas je to bio Samer Poljić, a na narednoj utakmici biće neko drugi.Primjer vrijedan pažnje!/Š. Gadžo/

Prvi gol Mešanovića i radost među igračima i gledaocima

Udarac Goletića glavom preletio prečku

Fudbaleri i uprava Priluka sa dvanaestim igračem-navijačima

 

Vaš komentar na članak: