Danas je u Drugoj osnovnoj školi u Živinicama održana priredba sa neobičnim naslovom-Prvačići za prvačiće. O čemu je riječ saznajemo od profesorice razredne nastave Grete Tadić Cirger:

 "Učiteljice prvih razreda naše škole pripremile su program sa učenicima, koji smo izveli za buduće prvačiće, dakle učenike koji su se tek upisali u prvi razred, a krnuće u školu početkom septembra u prvi razred. Tako su naši budući prvačići, a i njihovi roditelji, imali priliku vidjeti kako se uči i radi u prvom razredu. Nastupili su recitatori, članovi literarne sekcije, likovne i dramske sekcije, tako da su svi imali šta pokazati. Buući prvačići su mogli uvidjeti šta ih očekuje i šta će oni moći naučiti kada krenu u školu".

 Na kraju priredbe zajednički su prvačići i budući prvačići izveli igru Hoki-poki, a za uspomenu na današnji lijepi događaj u Drugoj osnovnoj školi budućim prvačićima su podijeljeni vijenčići za uspomenu! Sve pohvale za lijepo organizovano druženje idu na adresu učiteljica prvih razreda Elvedini Mujagić, Greti Tadić-Cirger, Muneveri Rašidović i Asimi Muratović./Š.G./

Sa današnje priredbe prvačići za prvačiće

 

Vaš komentar na članak: