Među uspješnijim sekcijama Druge osnovne škole u Živinicama ubraja se i aktivnost mladih bibliotekara, predvođenih nastavnicom  Hasnijom Nukić. Svakodnevno su prostorije biblioteke posjećene članovima sekcije, koji vrijedno rade. Vole da čitaju knjige, pa su zajedno sa nastavnicom uradili Stablo čitalaca sa odabranim citatima najljepših književnih djela.

 "Članovi sekcije su vrijedni, ne samo da čitaju već i da obavljaju razne aktivnosti vezane uz knjigu. Tako smo povodom aprila-mjeseca knjige, organizovali književne susreta sa Šimom Ešićem i spisateljicom naše škole Fikretom Selimović, nastavnicom maternjeg jezika. Interesovanje djece za knjigom prevazilazi naše mogućnosti u biblioteci, jer imamo starih izdanja i iz 1963.godine. Tokom ove godine biblioteka je obogaćena sa svega 41 knjigom, što je nedovoljno. Primorani smo da lijepimo listove starih i pocijepanih knjiga, samo da im produžimo vijek i zadovoljimo interes naših đaka", kaže  bibliotekarka Hasnija Nukić.

 Među rekorderima po broju pročitanih knjiga je Azra Iamović iz III razreda sa pročitanmoih 36 knjiga, blizu su joj još Amila Nukić, Alma Mujčinović, Alma Nukić, Ajla Hallilović, Dženita Husić, Alema Avdibašić, Irma Jašarević, Aldina Muhić, Vanesa Ahmetović,Sabrina Šišić, Alena Mešić i Nela Karić./Š.G./

Mladi  čitaoci svakodnevno u svojoj biblioteci

Iz čitaonice školske biblioteke
 

Vaš komentar na članak: