Želja je članica Savjeta žena Stranke za BiH Živinice da se jednom mjesečno okupljaju i razmjenjuju iskustva uz druženje, te da to preraste u tradiciju.

   Tako je bilo i večeras, kada su se ovom druženju priključili Jadranka Mirahčić, ministrica prostornog uređenja i okoliša u Vladi TK, Besim Imamović, predsjednik kantonalnog odbora SBiH Tuzla, Husein Trumić, direktor Rudnika Đurđevik, te predsjednik SBiH Živinice Sead Taletović, koji su pozdravili ovu inicijativu  žena i upoznali ih s najnovijim stranačkim aktuelnostima.

   Predsjednica Savjeta žena SBiH Živinice Halima Salihbegović je iznijela niz tema o kojima se može razgovarati na ovakvim sastancima, bez vođenja zapisnika, a za večerašnju priliku tema je bila "Žene i izbori".

  Svoja iskustva na ovu teme iznijela je Jadranka Miraščić:

  "Žena je uglavnom usamljena u politici, nema međusobne podrške, tako da je krivica i do nas.Moramo same podržavati jedna drugu.Programski ciljevi SBiH su ono što nas okuplja, da istrajemo u njihovoj provedbi".

  Besim Imamović je dao podršku ženama u njihovim nastojanjima da izbore jednakopravnost, ističući postignute rezultate na omasovljenju članstva, organizacionog jačanja i materijalno tehničke potpore.

  "Iz temelja smo promijenili upravljačku strukturu i više nema favorita koji diriguju kako šta treba urediti!Želimo aktivno i ravnopravno učešće žena u aktivnostima SBiH, a primjer za to mogu biti i Živinice", rekao je Imamović.

  Projekti koje je uradila Stranka za BiH su od važnosti za sve građane BiH, a ne samo za stranačko članstvo, istakli su u svojim izlaganjima Trumić i Taletović.Potom su članice Savjeta iznosile svoja zapažanja u dosadašnjim aktivnostima, a Senka Šabanović i Mejruša Nišić su još pohvalile što se okuplja sve više mlađih članica, koje se  uključuju u politički život.

  Fehrija Hergić, Vanesa Selić, Šefika Brčaninović i druge članice su mišljenja da stranka svim svojim članovima pruža priliku, koju  treba opravdati!Naredni susreti Savjeta žena biće organizovani na terenu , u mjesnim zajednicama, gdje će podsticati dalje političko djelovanjne ljepšeg pola./Š.G./ 

Članice SBiH na večerašnjem okupljanju u prostorijama stranke

Jadranka Miraščić je primjer ženama za političko djelovanje
 

Vaš komentar na članak: