Odavno je središte Raskrašća u Dubravama postalo ruglom sela, od kada je uništen objekat bivše čitaonice, središta u kojem su se okupljali aktivisti i mještana povodom raznih događaja.Odavno je ovaj objekat prepušten zubu vremena, te aktivisti nastoje da se ostatak nekadašnje čitaonice poruši i napravi novi objekat.

 "Naša je želja da se što prije ukloni bivša čitaonica, jer je ovo prava sramota da kraj magistralnog puta u sred mjesta imamo "plašilo" od građevine. Bilo je razgovora da se prostor ustupi jednoj poznatoj trgovačkoj kući i da ona ovdje podignu moderan market, te da tako građanima približi svoje usluge.Pošto u obližnjoj školi nema dovoljno učenika samo ih je 4, to će od naredne školske godine poptpuno se ugasiti nastava u ovom objektu, pa postoji mogućnost da Mjesna zajednica Donje Dubrave  dobije prostorije za svoje potrebe", govori nam dopredsjednik MZ Donje Dobrave Tunjo Nikić.

 O sudbini stare čitaonice na Raskršću još će biti riječi i na sjednici Općinskog vijeća, na kojoj bi se trebalo odlučiti kakva će biti namjena na mjestu nekadašnjeg okupjanja aktivista i mještana!/Š.G./

Vaš komentar na članak: