Proteklih dana u živiničkim osnovnim školama sumirani su postignuti rezultati učenika na kraju prvog polugodišta.Dok učenici odmaraju tokom zimskog raspusta, koji će trajati do 24.januara, nastavno osoblje prema planu rada prisustvuje raznim oblicima stručnog usavršavanja.

   U Osnovnoj školi Đurđevik zadovoljni su postignutim rezultatima.Ovu školu pohađa 886 učenika, prolaznost je 90,57 odsto. S nedovoljnim uspjehom je 58 učenika, kojima preostaje da tokom zimskog raspusta pokušaju nadoknaditi propušteno.

  Uslovi rada u školi su iz godine u godinu bolji o čemu direktor Husein Redžić kaže:

  "U ovoj školskoj godini obezbijedili smo dobre uslove za rad,kako u centralnoj,tako i u područnim školama.Svaki školski objekat ima više TV-aparata, kasetofona,DVD playera,video player,grafoskop,računar,štampač,skener i druga sredstva za izvođenje nastave. Za učenike viših razreda  izvodi se kabinetska nastava iz matematike-fizika,biologija-hemija,historija-geografija,tehnički odgoj,informatika i likovna kultura.Svi kabineti su dobro opremljeni. Nastava iz bosanskog i engleskog jezika se takođe izvodi u kabinetima koji su nedovoljno opremljeni.Školska biblioteka je u prethodnom periodu popunjena sa 15 novih naslova knjiga za lektiru, u vrijednosti od 5.735,69 KM.Takođe je nabavljen i određeni broj naslova stručne literature za nastavnike".

  Školske prostorije u Đurđeviku zagrijavaju se iz obližnjeg rudnika, dok područne škole imaju vlastito grijanje.

  "Vrelovod iz RMU „Đurđevik“ je u veoma lošem stanju, te je potrebno izršiti rekonstrukciju.Područne škole u Starom Đurđeviku, Podgajevima i Kuljanu imaju vlastite kotlovnice. Peći za zagrijavanje u PŠ Podgajevi i Stari Đurđevik su dotrajale.Mokri čvorovi i kanalizaciona mreža u svim školskim objektima su u veoma lošem stanju.Potrebno je izvršiti potpunu rekonstrukciju svih mokrih čvorova i kanalizacije u centralnoj i u područnim školama, kako bi se u tom pogledu poboljšali uslovi zdravog života", ističe Husein Redžić.

 Tokom zimskog raspusta planirano je da svi nastavnici prisustvuju seminarima u organizaciji Pedagoškog zavoda Tuzla.Tako dok učenici provode svoj odmor van škole, njihove klupe zauzeli su nastavnici, kako bi spremni dočekali nastavak rada u drugom polugodištu./Š.G./

Đaci veliku pažnju poklanjaju uređenju okoline svoje škole
 

Vaš komentar na članak: