U okviru obilježavanja 21.decembra Dana rudara, Sidikalni odbor RMU Đurđevik organizovao je tradicionalne sportske igre za zaposlene ovog kolektiva.Rudari su se danas takmičili u malom nogometu, stonom tenisu i šahu.Najviše interesovanja bilo je za mali nogomet, gdje je bilo i najviše rudara-takmičara.

  Najbolji tim u malom nogometu imali su predstavnici PK Višća, koji su osvojili prvo mjesto i za nagradu su dobili nogometnu loptu.Drugo mjesto pripalo je Separaciji, 3. Jami i posljednja na 4.mjestu bila je Direkcija.

  U stonom tenisu najbolji je bio Mersudin Nišić , predstavnik Jame, dok je u šahu pobjednik Fadil Sakić, član PK Višća.Nišić je kao pobjednik dobio rekete za stoni tenis, a najbolji šahista Sakić nagrađen je šahovskom garniturom.

  Predsjednik Sidikalnog odbora Rudnika Đurđevik Nevres Mešić ističe da su ovogodišnje igre protekle u sortskoj i fer borbi:

  «Obilježavanje Dana rudara protiče prema planiranim aktivnostima.Sportske igre održane su u Gradskoj dvorani u Živinicama, protekle su u najboljem redu, a  svi smo zadovoljni prikazanim igrama i borbenošću, koje su pokazali nogometaši na terenu.Nagrade pobjednicima turnira dodjelili  smo u našim prostorijama u Rudniku Đurđevik, tako da sada idemo na  provođenje ostalih aktivnosti vezano za obilježavanje Dana rudara».

   Doprinos uspješnom održavanju sportskih igrara đurđevičkih rudara, osim predsjednika Mešića, dali su sindikalni aktivisti i članovi Odbora za obilježavanje Dana rudara Faik Hadžić i Selmin Tabučić. /Š.Gadžo/

PK Višća-pobjednici u malom nogometu

Mersudin Nišić-najbolji u stonom tenisu

Fadil Sakić /desno/-pobjednik u šahu

 

Vaš komentar na članak: