Juče je u Đurđeviku u 59.godini života umro Rifat Rizo Musić, dugogodišnji radnik Konjuha i veliki humanista.Prije više od 30 godina uključio se u sekciju dobrovoljnih darovalaca krvi firme u kojoj je proveo gotovo cio radni vijek.Među prvima je učestvovao u akcijama darivanja krvi i kao predsjednik sekcije darovalaca drugima je služio kao primjer.

  Iz dana u dan sve više radnika Konjuha je pristupalo humanim akcijama solidarnosti, te je sekcija ove firme sa oko 300 članova bila među najaktivnijim u Tuzlanskom kantonu.Bio je rekorder po broju darivanja krvi, sa preko 80 učešća.

  Svake godine dva do tri puta organizovao je akcije dobrovoljnog darivanja krvi, a za nesebičan doprinos popularizaciji darivanja više puta je nagrađivan od Crvenog krsta/križa BiH, dok je Konjuhova sekcija dobitnik zlatne plakete.

  Veliki doprinos dao je stalnom povećanju broja davalaca krvi među mladim radnicima, čime je održan kontinuitet u darivanju ove dragocjene tečnosti, koja je mnogim ljudima spasila život.Među radnicima Konjuha, ali i svima koji su ga poznavali, ostaće u trajnom sjećanju, kao dobar drug i veliki huamanista, uvijek spreman da pomogne kada je najpotrebnije.

    Za sve što je učinio za ljude neka mu je veliko hvala!

Vaš komentar na članak: