U izboru redakcije Sportskog magazina „BH TEMPO 09″ bh. reprezentativac i nogometaš njemačkog „Wolfsburga” Edin Džeko izabran je za Sportsku ličnost BiH za 2010. godinu, za nogometaša godine izabran je Miralem Pjanić dok je za nogometnog trenera godine proglašen trener zagrebačkog “Dinama” Vahid Halilhodžić.

  Edin Džeko je rođen 1986. godine u Sarajevu (BiH). Viskok je 1,92 metra i težak 80 kilograma. Karijeru je započeo u nogometnom klubu Željezničar i Bosne i Hercegovine. Edin Džeko igra napadača i zovu ga “Stroj za golove). Kasnije prelazi iz Željezničara u Budnes Ligu, igrati za klub Wolfsburg. Također igra i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine gdje je najveća zvijezda.

  Zvanično proglašenje i uručenje priznanja predviđeno je u sklopu Prve “BH Sportske Nove godine” koju “BH TEMPO 09″ organizira u četvrtak sa početkom u 18 sati u Motelu “Rudar” u Tuzli. Osim navedenih, “BH Tempo 09″ uručit će tri posebna priznanja ustanovljena prošle godine, “Zlatno”, “Srebreno” i “Bronzano” srce koja se dodjeljuju sportistima, sportstkim radnicima i klubovima koji su svojim radom i rezultatima dali najveći doprinos afirmaciji pozitivnih vrijednosi u sportu na području Tuzlanske regije te proglasiti Sportskog novinara za 2010.godinu.

  U oficijelnom dijelu bit će proglašeni u izboru redakcije “BH TEMPA 09″ i najbolji sportisti, sportski klubovi i treneri Tuzlanske regije u deset sportskih grana i invalidnom sportu, te proglašen najperspektivniji klub i mladi sporista za 2010. godinu. Nakon zvaničnog, oficijelnog dijela predviđeno je druženje sportista, sportskih radnika i novinara i pokrovitelja manifestacije./Saopštenje za javnost BH Tempo 09/

Džeko i Blažević-popularnost u porastu
 

Vaš komentar na članak: