Ovih dana u redove Slavena stiglo je novo pojačanje.Riječ je o junioru tuzlanske Slobde Eldinu Smajloviću, koji je ove godine sa svojom ekipom osvojio prvo mejsto u BiH. Slaven, kao rasadnik talentovanih fudbalera, dobro će doći ovom mladom fudbaleru u nastojanju da se još više afirmiše i uznapreduje.

 "Fudbal sam počeo da treniram sa 7 godina u FK Bambino, da bi se potom na inicijativu trenera  prebacio u FK Slobodu, gdje sam imao bolje uslove za napredovanje.Sloboda ima najjaču nogometnu školu na području BiH, što dokazuju postignuti rezultati. Osvajali smo juniorsku ligu BiH  od 2009. do 2011.godine".

  Kao mladi igrač kadeta Slobode Eldin Smajlović je nastupao na turniru u Barceloni, što je bilo priznanje njegovoj ekipi, kao  najboljima u Bosni i Hercegovini.Poziv za turnir u Barceloni stigao je poslije velikog uspjeha na međunarodnom turniru u Beču, kada su mladi fudbaleri Slobde zauzeli 2.mjesto.

  Za svoje uspjehe Eldin zahvalnost dijeli s trenerima Sakibom Malkočevićem, Denisom Sadikovićem i Nihadom Mujeziovićem, a u Slavenu je imao sreću da je na kormilu ovog tima Midhat Memišević, koji je lansirao nekoliko vrhunskih fudbalera.

 "Opredjelio sam se za Slaven jer znam da se ovdje kvalitetno radi, a Mido Memišević je vrhunski stručnjak i svi bi fudbaler željeli da im on bude trener.Iako je konkurencija u Slavenu jaka nadam se da ću uskoro izboriti mjesto u napadačkom redu", kaže Eldin, kojemu je nogometni uzor Del Piero iz Juventusa, koji svojom igrom podsjeća na ovog vrhunskog fudbalera!/Š.G./

Eldin Smajlović

Ekipa Slbode s kojom je Eldin osvojio mnogo trofeja
 

Vaš komentar na članak: