Državni reprezentativac Elvir Rahimić i član moskovskog CSK-a je još jednom pokazao kako ne zaboravlja stari kraj.Ovih dana je pionirima NK Metalac poklonio dresove za novo prvenstvo, koje je danas počelo, darivao je lopte i uplatio potrebnu kotizaciju, kako bi se dječaaci mogli takmičiti u Pionirskoj ligi Tuzlanskog kantona.

 Trener Metalca Radan Grgić ističe kako je to velika podrška mladim fudbalerima u njihvom daljem razvoju:

 "Oduševljeni smo potezom našeg reprezentativca, jer je sigurno da se ne bi mogli dalje takmičiti, pošto nemamo nikakvih uslova osim golog terena.Sada smo svi zadovoljni, posebno se raduju djeca, kojima je podrška Rahimića od velike važnosti".

 Među pionirima Metalca, koje treniraju Radan Grgić i Adel Lješnica, ima nekoliko talenata generacije 1997. i 1998.godišta i mnogo obećavaju, a posebno se ističu Faruk Goletić, Adnan Bajrektarević, Kenan Džinić, Meldin Kadrić i Kemo Salibegović, koji je trenutno povrijeđen.Igrači koji su prerasli pionirske standarde ustupljeni su Slavenu, što je dobar vid saradnje ova dva kluba.

 Fudbaleri pinori Metalca i njihovi trenri  se zahvaljuju Elviru Rahimiću, žele mu još mnogo sportskog uspjeha, a poklone će nastojati opravdati dobrim igrama i sportskim ponašanjem!/Š.Gadžo/

Pioniri Metalca  u dresovima koje im je poklonio Elvir Rahimić
 

Vaš komentar na članak: