Na sinoć održanoj manifestaciji „Izbor za Miss Federacije BiH 2012“, koja je uspješno organizovana u tuzlanskom BKC-u, najljepšom djevojkom proglašena je Matea Kožul iz Širokog Brijega.

 Pored nje, na završnoj manifestaciji "Miss BiH for Miss World 2012" pravo učešća stekle su još, Renata Kešina (Tuzla), Lamija Ibrišimović (Sanski Most) Azemina Bilalić (Teočak) Džejna Veža (Sarajevo), Arnela Fetić (Zenica), Amra Branković (Sarajevo), Dženita Aliti (Sarajevo) Monika Babić (Ljubuški) Dinela Hodžić (Tuzla), Melita Čović (Cazin), Mirna Nikačević (Kiseljak) i Emina Muminović (Živinice).

 Manifestaciji je prisustvovao veliki broj gledatelja u Velikoj Sali BKC-a, dok je program uživo prenosila Federalna televizija. U muzičko-revijalnom dijelu programa učestvovali su Grupa If, Adnan Babajić – Babaja, Fuego DJ Don’t walk i violinistica Rebeca Sanchez, Jasmin Joldić i plesni klub Sandoval Tuzla./Eldar Ibrišimović/

Emina Muminović se zahvaljuje sugrađanima

Nakon proglašenja najljepših djevojaka Federacije BiH, među kojima je i naša Emina Muminović, dobili smo njena zapažanja sa ove velike manifestacije ljepote:

 "Pa mogu da kažem da sam presretna što sam nam omogućila drzavni plasman i to je jedna velika stepenica za mene i dobro takođe za naš  grad.Zahvalila bih se mojim Živiničanima, koji su glasali za mene i naravno našem načelniku, koji mi je pružio podršku. Sada idemo dalje i nadamo se dobrom plasmanu u Sarajevu, na državnom takmičenju. I dalje očekujem veliku podršku mojih Živiničana".

 Osim Emine Muminović  na izboru za Mis FBiH učestvovala je i Emina Turalić. Malo je nedostajalo pa da i one "ode do Sarajeva". Osim živiničkih ljepotica na sinoćnoj manifestaciji bilježimo i uspješan nastup našeg Adnana Babajića u kulturno-zabavnom dijelu programa!


 
Korak do titule-Emina Muminović
 

Vaš komentar na članak: