Rukometaši Konjuha iz Živinica završili su polusezonu u Premijer ligi BiH na 5.mjestu, sa osvojenih 16 bodova.Ambicije kluba su bile veće, a evo kako te rezultate procjenjuje desni bek Stolara Emir Rahimić /slika na naslovnici/:

  «Moglo je i bolje, dvije utakmice su nam izmakle «za dlaku», kada smo u Ljubuškom i Visokom bili korak do pobjede.Uz to i posljednja utakmica na domaćem terenu protiv Lokomoteve se završila nerješeno i neočekivano po nas.Imali smo visoko vođstvo, a na kraju smo spašavali bod.Mislim da ćemo na proljeće biti znatno bolji i da ćemo se boriti za 3.poziciju, na kojoj je sada Sloga.Sarajevska Bosna i  Borac pokazali su najviše i zasluženo su u vrhu».

  Emir Rahimić je polusezonu odigrao vrlo dobro i uprkos povredi i odsustvu iz ekipe  5 puta,  uspio je postići 53 gola na 6 utakmica.Naročitu efikasnost ispoljio je protiv svog bivšeg kluba sarajevske Bosne, kojoj je u dvorani na Mojmilu 8 puta zatreso mrežu.

  «Volim igrati protiv Bosne jer je to naša najbolja ekipa i poseban motiv za mene.Sve mi je polazilo za rukom, tako da sam zadovoljan učinkom na toj utakmici, ali bih više volio da smo pobijedili Bosnu, a da nisam postigao niti jedan gol»!

   Sada su rukometaši Konjuha na odmoru, uprava kluba pokušava pojačati redove dovođenjem dva kvalitetna  rukometaša, a koliko će u tome uspjeti ostaje da se vidi!/Š. Gadžo/

Rahimić (9)-na proljeće više bodova!
 

Vaš komentar na članak: