Večeras je u organizaciji JOB Energopetrolove podružnice Živinice održan tradicionalni susret bivših boraca-zaposlenika  firme.Od oko 180 zaposlenih ove uspješne firme, 84 ih je učestvovalo u odbrani zemlje.

  Predsjednik JOB Energopetrolove podružnice Živinice Benjamin Kudić je istakao važnost ovakvih susreta za sve zaposlene, koji čine napore na očuvanju firme i unapređenju rada.

  Tradicionalnim susretima bio je prisutan i predsjednik granskog sindikata nafte i petro hemije Hrustem Malešević, koji je govorio o aktivnostima sindikata na zaštiti prava radnika, te borbi protiv privatizacijske mafije, koja je imala namjere u bescjenje kupiti benzinske pumpe  i ostalu imovinu Energopetrola.

  «Činimo sve da se izborimo za bolji život naših zaposlenika.Pokušaćemo zajedno prevazići teškoće, nastale nakon problematike vezano za terminal luke Ploče.Kriminalci su htjeli i to da nam oduzmu, kao što su imali namjere opljačkati pumpe, u čemu smo ih osujetili», rekao je Malešević.

  I direktor Energopetrolovog Poslovnog centra Živinice, Omer Kupusović, je govorio o potrebi očuvanja  firme i da ima povjerenje u menadžment, koji stoji na čelu ove velike kompanije.

  Tradicionalni godišnji susreti boračke organizacije bili su prilika da se isprate u mirovinu Mato Josipović, Šaćir Nakičević i Fehim Buševac.Prigodne poklone uručio im je sekretar Podružnice Avdo Goletić.U ime penzionera zahvalio se Mato Josipović:

   «Ovo je za nas veliki trenutak i znak pažnje uz naš odlazak u penziju.Zahvaljujemo se svim radnicima s kojim smo radili sve protekle godine i želimo da ove trenutke svi dočekate u zdravlju i dobrom raspoloženju»./Š.G./

Hrustem Malešević-Sindikat u borbi za zaštitu firme

Ispraćaj u mirovinu Mate Josipovića
 

Vaš komentar na članak: