Pred večerašnju nogometnu utakmicu u Sarajevu između BiH i Francuske vlada veliko inrtresovanje i u Živinicama.Mnogo naših sugrađana krenulo je u glavni grad BiH da izravno bodri naše fudbalere, a prava nogometna karnevala krenula je poslije podne sa Bulevara.U takvom ozračju stigla nam je informacija o uspjesima mladih nada našeg grada!

  Mada je  prošlo tek nepunih dva mjeseca od formiranja, Škola fudbala „Eurogol“ Živinice postiže značajne uspjehe na turnirima, koji se organizuju u BiH. Škola okuplja preko 20 talentovanih pionira, koji su  osvojili prvo mjesto na turniru u Dobošnici  30.avgusta, a prošlog vikenda bili su takođe najuspješniji na tradicionalnom dječijem nogometnom turniru „Trofej Srbac 2010.“

  Profesor tjelesnog odgoja i sporta Adel Lješnica je trener pionira, a o njihovom talentu ne štedi riječi hvale:

  „U posljednjih pet godina trenirao sam više generacija ali je ova najbolja do sada, jer od 37 utakmica od maja prošle godine, u dresu Slavena i sada u Eurogolu  niti jednu nismo izgubili, što je svojevrstan rekord.Na turniru u Srpcu , gdje su učestvovale ekipe iz svih krajeva BiH  postigli smo svih šest pobjeda, sa gol razlikom 15:2.

   Pobijdili smo Obilić iz Prnjavora 4:0, Ajax Bannja Luka 5:2, Dream team Srbac 1:0, u polufinalu Mladost iz Kotor Varoši 2:0 i u finalu smo ponovo igrali sa Ajaxom i slavili rezultatom 2:0.Naša pionirska ekipa je igrala u velikom stilu, poput pravih profesionalaca, tako da nam često stižu pozivi da nastupamo na turnirima, ali mi biramo gdje ćemo učestvovati spram naših finansisjkih mogućnosti“.

  Na turniru u Dobošnici za najboljeg golmana proglašen je Abdul Smajić, dok je na turniru u Srpcu za najgolmana proglašen takođe golman „Eurogola“ Ivan Tadić-Dida.Riječ je o dvojici vrsnih golmana, koji se smjenjuju svake utakmice i plijene pažnju ljubitelja nogometa.

  Pioniri „Eurogola“ nastupali su u slijedećem sastavu na turniru u Srpcu:

   Ivan Tadić, Abdul Smajić, Kemal Klapić, Refik Bošnjaković, Edin Zenunović, Benjamin Šišić, Mujo Bajramović, Maid Šišić, Haris Čaušević, Faruk Gogić, Mirza Mujčinović, Midhat Okić i Esmir Šaranović./Š.G./ 

Zlatne medalje i pehari sa turnira u Srpcu
 

Vaš komentar na članak: