Zahvaljujući prošlogodišnjem uspjehu na nogometnom međunarodnom turniru za djecu  "Trofej Banja Luka ", mladi živiničkog Eurogola pozvani su da ponovo učestvuju na ovom takmičenju.Vođa Škole fudbala Eurogol Adel Lješnica zadovoljan je ukazanim povjerenjem organizatora turnira i kaže:

  "Prošle godine smo osvjetlali obraz osvajanjem 5. mjesta u izvanredno jakoj konkurenciji, koju čine ekipe iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Slovačke i BiH. Omladinski fudbalski klub Eurogol Živinice je i ove godine dobio poziv za učešće na turniru i to je za nas velika čast".

  Turnir u Banja Luci održava danas i sutra /17. i 18.januar/, a OFK  EUROGOL učestvuje sa dječacima od 12 godina.

 "Nadamo se da ćemo i ove godine dostojno prezentovati našu općinu i pokazati da je u našoj općini uvijek bilo talenata, kao i to da naši mališani znaju igrati nogomet.Uz malo više sportske sreće ovaj puta pokušaćemo donijeti pobjednički pehar i sa ovog međunarodnog turnira. Napominjemo da nas je na prošlom turniru u četvrt finalu pobijedio beogradski Partizan, ali da su naši dječaci dobili same pohvale za prikazanu igru", objašnjava nam Adel Lješnica-profesor tjelesnog odgoa i sporta i vođa ove uspješne generacije mladih fudbalera./Š.G./

Jedna od ekipa Eurogola

 

Vaš komentar na članak: