Škola fudbala Eurogol Živinice nastavlja svoje uspješne nastupe na turnirima širom BiH.Nedavno su na međunarodnom turniru za djecu u Odžaku postigli zapažene rezultate u dvije takmičarske kategorije, o čemu više saznajemo od  trenera ŠF Eurogol Adela Lješnice:

  „Generacija djece rođene 1999.godine uspjeli su u grupnoj fazi pobijediti sve svoje protivnike, te u četvrtfinalu pobjeđujemo Trijumf iz Gradačca, dok smo u polufinalu poraženi od tuzlanske Slobode 1:2.U igri za treće mjesto pobijedili smo Tempo iz Zenice i tako osvojili bronzanu medalju“.

  Drugog dana turnira 2001/02.godišta takođe imaju mnogo uspjeha.Ubjedljivo su pobijedili protivnike u grupnoj fazi takmičenja i četvrtfinalu, a finale im je nesretno izmaklo, jer su pethodno izgubili od sarajevskog Željezničara 0:1.Za 3.mjesto i bronzanu medalju pioniri Eurogola Živinice pobijedili su Omladinca 3:0.

  Najmlađi učesnici, generacija Eurogola 2002.godišta i mlađi, nisu imali sportske sreće, iako su igrali veoma dobro morali su se zadovoljiti učešćem u četvrtfinalu i tako su se oprostili od daljeg takmiečnja. Dalje su otišli mladi fudbaleri Modriče, zahvaljujući boljoj gol razlici.

  Trener Adel Lješnica zadovoljan je postignutim rezultatima Eurogola i kaže:

  „Najnoviji uspjesi u Odžaku pokazuju da dosadašnji rezultati koje smo postigli nisu  bili slučajnost već plod kontinuiranog i stručnog rada s mladim kategorijama djece, zbog čega često dobivamo pozive za učešće na turnirima u BiH, ali i inostranstvu“./Š.Gadžo/

Mlađi pioniri U-10 sa peharom i osvojenim medaljama

Eurogolci U-12 do bronze stigli nakon pet pobjeda
 

Vaš komentar na članak: