Omladinski fudbalski klub Eurogol Živinice je učestovao na Internacionalnom turniru za djecu ¨Trofej Petar Puača ¨, koji se održavao u Novom Sadu 4. i 5. juna. Na turniru je učestovalo preko 150 ekipa sa područja Balkana, a naša ekipa se takmičila u klasi 12 godina.

  „Da se radi o nadarenoj ekipi potvrdili su i ovoga puta. Osvojili su treće mjesto u izrazito jakoj konkurenciji, a radi se o ekipama koja su velika imena na ovim prostorima, kao što su beogradska Crvena Zvezda i Partizan, Budućnost Podgorica, Vojvodina Novi Sad, Vardar Skopje, Kapošvar Mađarska, Akademija Petar Puača (prvak Srbije u omladinskim kategorijama ) i mnogi drugi“, rekao nam je prof.Adel Lješnica, trener ove uspješne živiničke ekipe, koji nam je još rekao:

  “OFK Eurogol Živinice je dostojno predstavljao BiH i općinu Živinice, a to su nam potvrdila mnoga velika imena evropskog Fudbala. Dobili smo pohvale od srpskih reprezentativaca i igrača Liverpula, Partizana i Juventusa – Jovanovića, Krstajića i Krasića, kao i menađžera i predsjednika Dječije fudbalske asocijacije Srbije Vladana Škorića, koji nas je pozvao na seminar i kamp na Kopaoniku, kao i veliki broj turnira“.

  Ekipa Eurogola je do polufinala odigrala fenomenalno i ostvarila 5 pobjeda bez ijednog primljenog gola, sa gol razlikom 9:0 . U četvrtfinalu pobjeđuju ekipu Sportski savez Vršac rezultatom 2 : 0, u polufinale su se plasirale ekipe Crvena Zvezda, FK Vojvodina, Akademija Petar Puača i OFK Eurogol Živinice.

   U finale su igrali ekipe Crvene Zvezde i Petar Puača , koja  je sretno pobijedila naš Eurogol. U finalnoj utakmici C. Zvezda pobjeđuje akademiju Petar Puača rezultatom 3: 0, a u utakmici za treće mjesto OFK Eurogol Živinice pobjeđuje FK Vojvodinu Novi Sad rezultatom 2:1, te tako iz ovog grada na Dunavu donosi u Živinice bronzanu medalju /Š.G./.

Mladi fudbaleri Eurogola kraj Dunava
 

Vaš komentar na članak: