Škola fudbala “Eurogol” Živinice je proteklog vikenda učestovala na turniru za djecu pod nazivom “ Dječija manifestacija fudbala“, a koja se održavala u Gradačcu. Organizator turnira je Škola nogometa ¨ Tempo ¨ Gradačac, sa takmičenjem u dvije kategorije. Prva kaegorija je 12 godina i mlađi a druga kategorija je 10 godina i mlađi.

  "Škola fudbala Eurogol je učestovala u obje kategorije, a u kategoriji 10 godina i mlađi u izuzetno jakoj konkurenciji smo osvojili prvo mjesto i zlatne medalje. Odigrali smo ukupno šest utakmica i samo jednu s neriješenim rezultatom, dok smo ostalih pet pobijedili, sa gol razlikom 12:1 . U grupnoj fazi smo osvojili prvo mjesto, dok smo u četvrtfinalu i polufinalu pobjedili Lukavac i Gradinu Srebrenik. U finalu smo igrali sa domaćinom turnira Školom nogometa Tempo Gradačac i pobjedili rezultatom 1:0", raportira nam trener živiničkog Eurogola Adel Lješnica.

  Za ekipu Eurogol su nastupali Jakubović Selmir, Tulumović Ademir, Nukić Faruk, Bajrić Haris, Imamović Sejfudin, Buševac Adnan, Kadić Zemir, Kadić Dino, Kadić Kenan,Vejzović Aziz i Krajišnik Benjamin, koji je ujedno izabran za najboljeg igrača turnira.

  Nakon generacije 1998/99. godište slobodno možemo reći da se spletom okolnosti, radom i trudom stvorila još jedna nadarena generaciji, koja puno obećava a to potvrđuju njihovi rezultati. Ova generacija će 15. Maja  da učestvuje na jednom međunarodnom turniru u Njemačkoj, tačnije u Berlinu, a osim toga posjetit će jedan nogomeni kamp u istoimenom gradu, gdje će trenirati i igrati utakmice sa svojim vršnjacima./Press Eurogol/

Zlatne medalje šampionima Eurogola

Zasluženo do prvog mjesta
 

Vaš komentar na članak: