Sinoć je odigrana posljednja utakmica u okviru 1. kola Euroregion lige. Naš KK"Millennium" je u domaćoj, vrlo neizvjesnoj utakmici, savladao košarkaše KK"Bijeljina plus" rezultatom 74:68.

  Najbolju partiju u domaćem timu je pružio Alemić sa 21 poenom i 5 skokova, a rame uz njega je bio Korkutović sa 18 poena i 6 skokova. Pored dvojice navedenih istakao se Krbuljić koji je sa 9 skokova dominirao ispod koša, te uz to dodao 4 poena.

 , Prije selekcije "Omladinaca" čiju većinu sačinjavaju juniori i kadeti kluba, uz tri starija igrača do 20 godina, priliku da igraju dobili su i najmlađi članovi KK"Millenniuma", koji su poraženi u predigri od izuzetno dobre selekcije iz Bijeljine. Međutim, najveća dobit ovih mališana je liga koja je vrlo interesantna i pruža veliku mogućnost za razvoj djece.

  Mišljenje o ovoj utakmici dao nam je prvi trener Mirza Memić:

 "Utakmica je bila izuzetno napeta, prava prvenstvena, zbog čega smo se uključili u Evroregion ligu. Liga mladih TK, niti A-2 liga Federacije BiH ne pruža toliko uzbuđenja, prije svega zato što u ovoj ligi igraju mladi igrači koji su željni dokazivanja. Naši momci su ušli u utakmicu vrlo napeto, što se moglo viditi po slaboj realizaciji u napadu, pogotovo u prvoj četvrtini. Međutim, dobra igra u odbrani i siguran odbrambeni skok nam je donio pobjedu, koja ima višestruki značaj za nas. Zadovoljan sam zalaganjem mojih momaka, koji su ovu pobjedu poklonili našem igraču Alemiću, koji je jučer slavio rođendan. Pored Omladinaca, izuzetno mi je drago što su priliku za takmičenje dobili i naši najmlađi članovi, godišta 2000. i mlađi, kojima želimo pružiti najkvalitetnije treninge i mnogo igre. U ovoj utakmici su imali jakog prtivnika koji raspolaže sa 10 izuzetno talentovanih igrača sa tehnikom na najvišem nivou.

  Naredno kolo dočekujemo KK"Loznicu" iz Srbije koja dolazi sa nešto starijim sastavom (seniori) i ovom prilikom bi pozvao sve ljubitelje košarke da dođu u nedjelju u Gradsku dvoranu i podrže naše izuzetno mlade košarkaše.
Pored utakmice istakao bih da je krenuo upis novih članova u naš klub, te da svi zainteresovani mogu dobiti informacije na našoj facebook grupi KK"Millennium", e-mail: bcm.basketball@hotmail.com i putem plakata koji su istaknuti na školama i dvorani"./Press Millenniuma/
STRIJELCI:
KK"Millennium" Živinice: Šabić, Korkutović (cap)18, Taletović 7, Kudić 1, Bosankić, Dostović 2, Agić 9, Hadžikić 2, Alemić 21, Jahić 5, Krbuljić 4 i Halilović 5. Trener: Mirza Memić, pomoćnik: Mirnes Muminović.

Naredno kolo u nedjelju KK"Millennium" Živinice dočekuje ekipu KK"Loznica" iz Srbije. Utakmica se igra u Gradskoj dvorani Živinice sa početkom u 14 sati. Prije ove utakmice biti će odigrana utakmica predpionira.

Juniori Millenniuma sa trenerom Memićem

Mlađa postava spremna za podvige

Šansu za velike nastupe dobili i najmlađi košarkaši
 

Vaš komentar na članak: