Danas je Asocijacija „FATMA“ SDA OO Živinice, sa kantonalnom predsjednicom Asocijacije „FATMA“ TK prof. Almom Hajdarević, posjetila Centar „Vrati mi osmijeh“ Živinice. Tom prilikom upriličeno je druženje sa prijateljima iz Centra. 

 
  "Asocijacija Fatma SDA ima za cilj prvenstveno pomoć djeci, djeci šehida, poginulih boraca, ali svakom djetetu kojem je potrebna podrška i pomoć. Osim toga nastojimo da svojim aktivnostima podržimo majke koje su borci za dobrobit svoje djece, budućih odraslih i odgovornih ljudi.
 
 Vođeni tom misijom danas smo, u okviru svojih aktivnosti došle u posjetu našim drugarima u Centru Vrati mi osmjeh u Ljubačama, kako bi proveli neko vrijeme u zajedničkom druženju sa djecom i majkama i pružili im pomoć i  podršku", rekla nam je predsjednica Asocijacije "Fatma" Tuzlanskog kantona prof.Alma Hajdarević.
 
 Asocijacije "Fatma" je svoju današnju donaciju i poklone djeci u Centru Vrati mi osmijeh, realizovala u saradnji sa vijećnicima SDA u OV Živinice Samrom Omić i Abdulahom Zukićem, te firmama "Vegamiks"i "Mapeks" Živinice i "Fajol" Lukavac.
 
  Asocijacija Fatma će i dalje, na nivou cijelog Tuzlanskog kantona,  kroz sve svoje općinske odbore, nastaviti da širi mrežu dobra, mrežu humanosti, edukacije majki, podrške i pomoći djeci.
 
Novi projekti pomoći Centru
 
 Direktorica Centra Vrati mi osmijeh Suada Omić zahvalila se predstavnicima "Fatme" i istakla kako je ova pomoć dobro došla.
 
 "Moram istaći da smo okruženi pažnjom i da sve češće imamo posjete raznih udruženja i pojedinaca i ta pomoć za našu djecu je od velikog značaja. Imamo 6 volontera koji svojim stručnim radom nastoje poboljšati odgojno-obrazovni rad i na tom polju postižemo značajne rezultate. Organizovali smo rad po grupama, zavisno od uzrasta, tako da se sastajemo tri puta sedmično sa djecom, dok ostali koji su angažovani rade svakim danom osim nedjelje".
 
 U Centru Vrati mi osmijeh uradili su plan i program aktivnosti, nominovali projekte i očekuju pomoć. Želja im je da urede dvorište i opreme ga toboganima, ljuljačkama, klackalicama  i drugim pomagalima za igru, pa bi im donacija i na tom planu dobro došla.
 
 "Zahvaljujući Apoteci Đulović dobili smo potrebnu opremu za fiskalni kabinet, pa bi bilo dobro da imamo i terapeuta, koji bi radio s djecom. Uz to, nominovali smo dva projekta kod Ujedinjenih Arapskih Emirata, a radi se o donaciji kombi vozila za prevoz djece. Nadamo se da ćemo realizovati i drugi projekat za djecu do 5 godina, a imamo ih trideset dvoje, a to je novčana pomoć u iznosu od 80 KM mjesečno", rekla je koordinatorica u Centru Elvedina Planić./Š.G./

Predaja novčane donacije direktorici Centra

Djeca obradovana današnjim poklonima "Fatme"

Od kada su dobili svoje prostorije u Ljubačama ovakvi prizori sve češći
 

Vaš komentar na članak: