Nedavno je na Vlašiću  održano Federalno prvenstvo najboljih kadeta u šahu, sa preko 100 najboljih u ovoj kategoriji.Pravo nastupa su imali po tri prvoplasirana igrača sa prvenstva kantona u kategorijama kadeta i kadetkinja, u konurenciji do  8, 8-10, 10 – 12,  12-14, 14 – 16 i 16 – 18 god, kao i u konkurenciji juniora u kategoriji od  18 – 20 god.

  Na prvenstvu Šahovskog saveza FBiH za kadete iz Omladinskog šahovskog kluba Živinice nastupilo je 7 takmičara i postigli su zapažene rezultate.

  Muharem Mahmutbegović u kategoriji kadeta do 8 i od 8 do 10 g je postao prvak  Federacije BiH u šahu u kategoriji kadeta do  8  god, a zanimljivo je istaći da je ovaj osmogodišnji šahista u konkurenciji kadeta do 10 godina zauzeo treće mjesto /slika na naslovnici/.
 
   Mahir Salkić  je u konkurenciji kadeta  do 12 god. zauzeo 4. mjesto, Vehid Mešić, u konkurenciji kadeta do 16 god. osvaja treće mjesto, a Nadina Mahmutbegović je zauzimanjem II mjesta postala viceprvakinja Federacije BiH  u šahu za kadetkinje u konkurenciji do 16 god. za 2010 godinu.

   Svi nabrojani takmičari stekli su pravo nastupa  na državnom prvenstvu za kadete koje će se održati u Banji Dvorovi od 20-24.maja.
Sa Ovog takmičenja prvaci u svojim kategorijama stiču pravo nastupa na svjetskom prvenstvu koje će biti održano ove godine u Gruziji, dok drugoplasirani stiču pravo nastupa na evropskom prvenstvu za kadete koje će biti održano u Grčkoj.

  Omladinski šahovski klub Živinice koristi priliku da se zahvali  svom
– Generalnom sponzoru firmi BH Telecom – Direkcija Tuzla
– Ministarstvu za obrazovanje nauku , kulturu i sport  TK
– Opštini Živinice
– Privrednim subjektima opštine Živinice i prijateljima kluba/Upravni odbor OŠK Živinice/   

Sa prvenstva kadeta na Vlašiću
 

Vaš komentar na članak: