U subotu, 7.marta Živinice će biti domaćin Međunarodne smotre folklora za djecu.Već u četvrtak stižu mladi Izmita u Turskoj, u čijem će sastavu biti općinska delegacija sa 16 članova.Istog dana u Živinice dolaze mladi iz Ošvica u Poljskoj, dok je u petak planiran dolazak domaćih folklornih družina iz Bugojna i Doboja.

   U subotu u naš grad stižu mladi iz još jednog turskog grada-Izmira, a tim povodom u Živinice će doći i počasni konzul Turske u BiH.Od ostalih zvaničnika festival će pratiti i ambasador Poljske u našoj zemlji.

  «Biće to značajna manifestacija mladih uoči praznika Dana žena.Bitno je napomenuti da smo prethodne dvije godine organizuovali međunarodne smotre folklora u kojima su  učestvovali odrasli, a sada smo se dogovorili da to budu međunarodni susreti  djece i omladine.Našu folklornu grupu smo dobro pripremili i imaće šta pokazati domaćoj publici i gostima.Već u petak imaćemo prvi nastup u Prvoj osnovnoj školi, gdje ćemo organizovati susrete s djecom, uz učešće folklornih grupa», kaže nam direktor KUD Živinice Enver Šehović.

   Međunarodni festival  za djecu i omladinu održaće se u subotu u Gradskoj dvorani u Živinicama, sa početkom u 18 sati./Š.Gadžo/

Izmir-jedno od privrednih, kulturnih i sportskih središta Turske

Sa ranijih smotri folklora u Živinicama
 

Vaš komentar na članak: