Kako se bliži termina odigravanja prijateljske utakmice u Ljubljani, izemđu reprezentacija Slovenije i Bosne i Hercegovine, sve je više interesovanja za prisutvovanje ovom nogometnom spektaklu!Udruženja navijača iz BiH i dijaspore nastoje napraviti što bolju organizaciju, kako bi sve prošlo bez incidenata i dostojanstveno.

 
 Organoizatori daju slijdeće upute svima koji žele prisutvovati utakmici u Ljubljani:
 
 Okupljanje svih navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine je planirano u 15 sasti ispred autobuske stance u centru Ljubljane 6.februara.(„Trg Osvobodilne fronte 4“ ).
Molimo sve druge skupine da se jave i pozovu sve svoje navijace, jer drugi skup nece bit dozvoljen od policije!!
Da ne bi došlo do incidenata i da smo svi skupa na jednom mjestu i da policija ima sve pod nadzorom i da smo sigurni …
 Cijena ulaznica iznosi od 18.01.2013 god. 18 €, a od 04.02.2013 godine 23 €. No upravo smo istražili i crno tržište gdje cijena karte iznosi preko 50 €. Bosanci i Hercegovci koji žive i rade u Ljubljani, ovih dana rade na samoj organizaciji dočeka navijačkih skupina.
 
  “Mnogi nam pomažu oko organizacije. Nadam se da će ovo biti lijep gest svih nas u Ljubljani, ovo što želimo da napravimo“ – poručuje jedan od organizatora. 
 
 „Prvi shod do stadiona sa zastavama i navijačkim pjesmama Bosne i Hercegovine, jer u Ljubljani ima preko 300 navijača. Očekuje se i organizovani dolazak BiH navijača iz čitave Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrje…želimo da napravimo spektakl u Ljubljani. Da pokažemo kako se istinski navija za domovinu.“
 
O reprezentaciji BiH i rezrvacijama za utakmicu 
 
  Zmajevi nastavljaju svoj put prema Brazilu. Posljednju pripremnu utakmicu pred veliki okršaj sa Grcima, igramo u Ljubljani sa Slovencima. Džeko,Pjanić,Ibišević i ostali naši reprezentativci obećavaju borbu do posljednjeg atoma snage, kako bismo u pobjedničkoj atmosferi dočekali Grčku. Ali, za to će im biti potrebna i Vaša pomoć sa tribina. Neka se i Vaš glas čuje sa stadiona „Stožice“. Obezbjedite svoje mjesto, putujte u Sloveniju za samo 75 KM i uživajte u majstorijama naših Zmajeva. Požurite sa rezervacijom jer broj mjesta je ograničen.
 
  Rezervacije možete izvršiti u poslovnicama Sol Azur & Buena Viste u Sarajevu na adresi Vladislava Skarića 10 (kod hotela Europa), Zenici, Talića brdo 9 i Banjoj Luci, Kralja P.I. Karađorđevića 109. Sve informirajte možete dobiti na brojeve telefona u Sarajevu (033 / 550 – 540), Zenici (032 / 444 – 777) i Banjoj Luci (051 / 212 – 823) ili na www.solazur.ba/S.SAkić/

Vaš komentar na članak: