NK Priluk je u 16 kolu Prve lige TK-Jug, na gostovanju u Kladnju, poražen od istoimene ekipe rezultatom 3:1, ali Prilučani još drže čelnu poziciju sa bodom više od drugoplasirane Sloge, te dva boda od Mladosti i Husinskog rudara.

  Očito da će završnica u posljednjih 6 kola biti neizvjesna do samog kraja, jer prvu i posljednju ekipu na tabeli dijeli svega 6 bodova.
 
  U Drugoj ligi TK-Jug na čelu tabele je Vrana sa 32 boda, 2.mjesto pipada Slogi SImin Han, koja ima bod manje, Jablanica iz Barica je 3.mjesto sa 30, dok Slatina Bašigovci na 4.mjestu ima 28 bodova.

 U prošlom kolu postignuti su slijedeći rezultati:Slatina – Spreča 3:0, Jablanica – Mladost K. 3:2, Napredak – Omladinac 4:2, Sloga-Kiseljak 3:0, Rijeka-Mladost GT 2:0 i Bjeljevac-Vrana, prekid u 6.minuti.

 
  Takmičenje u Trećoj ligi TK – Jug protiče u znaku prestiža između Jedinstva iz D.Dubrava i G.Dubrava.Jedisntvo ima 37 bodova, dok D.Dubrave zaostaju 2 boda, bez utakmica 18.kola koje još nisu registrovane, usljed prekida u susretima Oskova-Pasci 0:2 i Jedinstvo-Mladost Solina 0:0.

 U ostalim susretima 18.kola postignuti su slijedeći rezultati:Mladost GŽ-Toplica 1:1, Mladost Suha-Grivice 0:1, Krušik-G.Dubrave 3:1 i Metalac-Srnica 1:0.

PREDSTAVLJAMO JUNAKE KANTONALNIH LIGA:Senad  Mujanović, golman Metalca

   Tokom prvenstva golman Metalca iz Živinica Senad Mujanović proslavio se vrlo dobrim odbranama na mnogim utakmicama i tako spašavao ekipu i omogućavao osvajnje važnih bodova.Mujanović je karijeru započeo u Malonogometnom klubu Podgajevi, kao i tamošnjoj Mladosti, potom đurđevičkom Omladincu, ali je kao vanserijski talenat prešao u juniorski pogon Slavena.

   Njegova uspješna golmanska karijera nastavljena je u prvoj ekipi Metalca, koja ove sezone bilježi zapažene rezultate i nalazi se u vrhu prvenstvene tablice.Zasluga za to, osim napadača koji tresu mreže, ima i mladi 20-godišnji Senad Mujanović.

   „Kao i svaki fudbaler tako je i moja želja da  branim u velikom klubu.Prvi trener mi je bio Mido Memišević i preporučio mi da se posvetim fudbalu, na poziciji čuvara mreže, pa sam ga i poslušao. Radim u firmi Alfe –Mi kao mašinski tehničar, tako da imam dovoljno slobodnog vremena  za bavljenje nogometom“, kaže  Mujanović.

  U Slavenu računaju na mladog golmana Metalca, koji na svakoj utakmici odbrani bar tri sto posto šanse protivničkih igrača, ili, kako to u rukometu uobičavaju reći, pravi je specijalista za odbranu „zicera“.Pred ovim talentovanim i darovitim čuvarom mreže stoji još mnogo rada i sticanja iskustva, a vrijeme je u ovom poslu njegov najbolji saveznik!

Senad Mujanović-specijalista za "zicere"

Vaš komentar na članak: