Policijski službenici Federalne uprave policije podnijeli su Kantonalnom tužilaštvu Bihać prijave protiv H. R. (1973) rođenog u Brekovici i S. D. (1987), rođenog u Cazinu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Krivotvorenje isprave“ iz člana 373. KZ FBiH.

  Postoji osnov sumnje da je H. R. u martu mjesecu 2010. godine, po osnovu Javnog oglasa predao prijavu na konkurs, kojom prilikom je, pored dokumentacije propisane oglasom, predao i krivotvorene ovjerene kopije svjedodžbe o završenoj srednjoj školi, počiniviši na taj način pomenuto krivično djelo.

  Za S. D. se osnovano sumnja da je u oktobru mjesecu 2009. godine, s ciljem rješavanja radne dozvole, u Zavod za zapošljavanje R. Slovenije predao  krivotvorenu diplomu o završenoj srednjoj stručnoj školi.

  Kantonalnom tužilaštvu Bihać je podnesena prijava i protiv R. Č. rođenog 1951. godine u Ostrožcu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nasilje u porodici“ iz člana 222. KZ FBiH.

  Naime, osnovano se sumnja da je imenovani od februara mjeseca 2006. godine do novembra mjeseca 2009. godine kontinuirano vršio psihičko i fizičko nasilje nad svojom nevjenčanom suprugom, želeći je držati pod potpunom kontrolom.

  Sva tri predmeta su predana nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.
/FEDERALNA UPRAVA POLICIJE/

Vaš komentar na članak: