Po nalogu tužioca iz Regionalnog tima II Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, policijski službenici Federalne Uprave policije, u toku protekle noći su u Bugojnu lišili slobode Šego Osmana, osumnjičenog za krivično djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva, iz člana 173. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

  Osumnjičeni Šego Osman, rođen 13.05.1966. godine u Donjem Vakufu, nastanjen u Bugojnu, državljanin BiH, pod  istragom je Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je počinio krivično djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva, iz člana 173. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

  Navedeni osumnjičeni se tereti da je za vrijeme rata i oružanog sukoba u Bosni i Hercegovini, na području Bugojna, u toku 1993. godine, u svojstvu pripadnika Vojne policije Armije BiH, počinio ratni zločin nad civilima  hrvatske nacionalnosti sa područja Bugojna.

 Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvoa./TUŽILAŠTVO BOSNE I HERCEGOVINE/

Vaš komentar na članak: