Juče su policijski službenici Federalne uprave policije lišili su slobode I.K. rođenog 1955. godine u Sarajevu, inače uposlenika KPZ-a Mostar, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela: „Primanje dara ili drugih oblika koristi“ iz člana 380.  KZ FBiH, „zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ iz člana 383. KZ FBiH i „Nesavjestan rad u službi“ iz člana 387. KZ FBiH.

  Naime, postoji osnov sumnje da je imenovani u više navrata, a sa ciljem sticanja protupravne imovinske koristi, od strane zatvorenika KPZ-a poluotvorenog tipa Mostar primao novac i druge predmete od vrijednosti, a istima je zauzvrat pomagao u prebacivanju iz odjela u odjel, korištenju izvan zavodskih pogodnosti, davao pozitivna mišljenja za korištenje uslovnog dopusta i sl.

  Postupajući po Naredbi Općinskog suda Mostar i po osnovu prikupljenih saznanja, policijski službenici Federalne uprave policije su imenovanog lišili slobode, kojom prilikom su kod istog pronašli 500,00 KM, a prilikom pretresa stambenog objekta koji koristi pronađena je jedna umjetnička slika za koju je i priznao da je dobio na dar od jednog zatvorenika iz KPZ-a Mostar, te jedan pištolj i određene količine municije.

  Nakon uzimanja izjave, I. K. je, uz Službeni izvještaj, predat Kantonalnom tužilaštvu Mostar na dalje postupanje./FEDERALNA UPRAVA POLICIJE/

Vaš komentar na članak: